Gyurkity Péter

Jön a Galaxy J5 és J7 frissítése

A Samsung máris frissíti a tavalyi párost, miközben a 4K-kijelzők elterjedését várják.

A dél-korai gyártó még tavaly dobta piacra a Galaxy J5 és J7 okostelefonokat, a friss hírek szerint pedig már készülnek a két példány frissítésére. Ezúttal is a kínai TENAA oldalán jelent meg először a hardveres lista, amelyet szokás szerint néhány kép egészít ki, hogy némi fogalmunk legyen a külalakról.

A Galaxy J7 2016-os változata két példányban jelenik meg, ezek közül az SM-J7108 egy 1,6 GHz-es nyolcmagos chipre (jó eséllyel az Exynos 7870-re) támaszkodik, míg az SM-J7109 esetében egy szintén nyolcmagos chip látható a felsorolásban, amelynek négy magja 1,5 GHz-en, másik négy egysége pedig 1,2 GHz-en fut. A kijelző mindkét esetben 5,5 hüvelykes, a támogatott felbontás 1080p, amihez 3 GB RAM, 16 GB-os kibővíthető tároló, egy 13 és egy 5 megapixeles kamera (lézeres autófókusszal), valamint egy 3300 mAh-s akkumulátor csatlakozik, LTE-eléréssel.

A Galaxy J5 2016 egy kisebb, 5,2 hüvelykes érintőképernyővel fut majd be, amely a 720p felbontást támogatja. Ezt a már említett két kamera egészíti ki, vagyis a képkészítés terén nem számíthatunk jelentős különbségre, míg a chip itt már csak négy magra támaszkodik, amit 2 GB RAM, a fenti 16 GB-os, kibővíthető belső tároló, illetve a szoftveres oldalon az Android 5.1 Lollipop kísér (ez egyelőre a másik két készülék esetében is így van, bár ez a hivatalos megjelenésig még változhat).

A Samsung részéről időközben egy érdekes kijelentés hangzott el, eszerint a cégvezetés arra számít, hogy az elkövetkező időszakban elterjednek majd a 4K-felbontást támogató érintőképernyők. A zászlóshajók ugyan jelenleg még az 1080p és 1440p felbontásra támaszkodnak, ez azonban belátható időn belül változhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!