Gyurkity Péter

A Samsung is csereprogrammal csábít

Az Apple példáját követi a cég, miközben az új páros nagyon is jó ütemben fogy.

Még tavaly ősszel bukkant fel a hír, hogy az Apple mintájára a Samsung is saját csereprogramot indítana, amivel nyilván az iPhone készülékek növekvő népszerűségét szeretnék ellensúlyozni. A telefonok lízingje egy viszonylag alacsony havi összeg fejében válna elérhetővé, egy év után pedig itt is cserére nyílna lehetőség.

Ezt a korábbi értesülést erősítette meg most egy újabb beszámoló, amelyben az ottani ágazatot felügyelő Korea Communication Commission első emberére hivatkoznak. Az ő reményei szerint a csereprogram új lendületet vihet a belföldi piacba, a lassulás ugyanis jól megfigyelhető volt, bár ezt a telítődés mellett többek között a különböző kedvezményekre vonatkozó korlátok számlájára írták. A Samsung az első körben éppen itt, a számukra hazai pályán indítaná el a programot, mégpedig mindhárom nagyobb szolgáltató bevonásával.

Ennek értelmében a felhasználóknak március 11-ét követően a Digital Plaza üzletekben lehetőségük nyílna az új Galaxy S7 és S7 edge készülékek lízingjére, mégpedig az Apple esetében látott havi összeg fejében. A szerződés keretein belül 24 hónapon keresztül kellene fizetniük ezt az alacsonyabb összeget a Samsungnál megnyitott számlára (amely kamatmentes fizetést tesz lehetővé), egy év után azonban cserét kérhetnek majd, vagyis a soron következő fejlesztésre válthatnak, amely lenullázná a számlát, vagyis egy újabb 24 hónapos periódus kezdődne meg.

Az új páros egyébként a számos hírt korán kiszivárogtató Eldar Murtazin szerint jól fogy, bár itt a felhasználók jól látható módon előnyben részesítik a hajlított példányt. Az S7 edge az előrendelések csaknem kétharmadáért felelős, az alap változat kénytelen megelégedni a maradékkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!