Gyurkity Péter

Március közepén jön az iPhone SE

A név kapcsán sem teljesen tiszta a kép, de a hardveres lista már alakul.

Az elmúlt hetekben több hír is megjelent az Apple újabb készülékének várható bemutatkozásáról, legutóbb például az iPhone 5se néven emlegették az új megoldást, amely visszatérne a 4 hüvelykes kivitelhez. Most ismét változott a név, a hardver kapcsán azonban néhány részletet tisztáztak.

Pár bukkant fel az értesülés, miszerint a cég olcsóbbnak szánt készüléke az iPhone SE néven jelenne meg a boltokban, amit két fő indokkal magyaráznak. Először is, maga az okostelefon jóval inkább hasonlít az újabb generációba tartozó megoldásokra, ezért az "5se" kitétel összezavarhatja a felhasználókat, de a korábban látott számozás ismételt felbukkanása már önmagában is szintén ilyen eredményre vezethet. Igaz, a külsőt illetően lesz hasonlóság az iPhone 5s és az új változat között, a belső azonban az újabb A9 chipet, az M9 társchipet, frissített 8 megapixeles kameramodult, NFC-támogatást, illetve 16 és 64 GB-os belső tárolót vonultat majd fel.


Újabb képek is megjelentek a fejlesztésről, amelyek szintén elárulnak néhány részletet arról. Amennyiben hihetünk a forrásnak, a készülék nem támogatja majd a 3D Touch technológiát, ebben is megragadható lesz az eltérés a drágább iPhone 6s és 6s Plus típusokhoz képest, az ár pedig megegyezik majd az 5s jelenleg szintjével, bár az sincs kizárva, hogy ez utóbbi árát az elkövetkező hetekben jelentős mértékben csökkentik majd.

Az Apple március 15-én kerítene sort rendezvényére, ezután néhány nappal mutatkozna be az iPhone SE.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!