SG.hu

Bemutatta első billentyűzetes tabletjét a Huawei

A 2016. évi Mobile World Congress-szen (MWC) a Huawei bemutatta a vállalat első kettő az egyben készülékét.

A MateBook a cég közleménye szerint egyesíti magában a mobilitást, a magas teljesítményt, a designt, a munkát és a szórakozást. A készülék Magyarországon várhatóan 2016 második negyedévében lesz elérhető. A készülék hatodik generációs Intel Core M processzorral rendelkezik, és mindezt egy vékony és könnyű, ventillátor nélküli házba szerelték. Windows 10 fut rajta, beleértve a legújabb böngészőt, a Microsoft Edge-t és a Corana digitális személyi asszisztenst. A készülék fémből készült, minimális díszítést kapott. Masszív, de könnyű: mindössze 640 g, így tökéletesen alkalmas az állandóan úton lévő felhasználók számára.


A billentyűzettok puha poliuretánból (PU) készült. A chiclet stílusú billentyűzetet 1,5mm-s billentyűsorral látta el a gyártó, ergonomikus kialakítással, beépített touchpaddal. A 12-inches IPS multi-touch képernyőt ultravékony keret veszi körül, így a kijelző és a készüléktest aránya 84 százalék. 2160x1440 felbontás és 160 fokos látószög jellemzi, színskálája 85 százalékos.

A MateBook-ot 33,7 Wh nagysűrűségű lítium akkumulátorral szerelte fel a gyártó, amely lehetővé teszi, hogy felhasználója akár kilenc órán át dolgozzon, kilenc órán használja a netet, vagy huszonkilenc órán át hallgasson zenét rajta, mielőtt a készülék lemerülne. Két és fél óra alatt teljesen feltölthető, de egyetlen óra alatt is 60 százalékos töltöttséget tud elérni. A készülék 8GB LP DDR3 memóriával és akár 512GB kapacitásra is képes SSD meghajtóval rendelkezik. A Huawei MateBook egy ventilátor nélküli hűtésű 2 az 1-ben készülék, így használata nem jár zajjal.


Az ujjlenyomat-olvasó 360 fokos azonosításra képes. A MateBookot Wi-Fi mobil hotspottal is ellátta a Huawei, emellett egy olyan funkcióval is rendelkezik, amely "drag and drop" fájlátvitelt is lehetővé tesz Androidos okostelefonok és a MateBook között. Szürke és arany színekben lesz elérhető. A Huawei egy 2048 szintű nyomásérzékenységű MatePen érintőtollat is kínál a tablet mellé, amely bonyolultabb grafikai és matematikai funkciókat is ellát, és lézermutatóként is alkalmazható prezentációk esetén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!