Berta Sándor

Intelligens cipő figyeli a helyes testtartást

A termékben lévő szenzorok mérik a súlyeloszlást és a terhelést, és az adatokat ötvözni lehet egyéb viselhető eszközök információival.

Az új IOFIT cipőt a Samsung Electronics és annak leányvállalata, a Salted Venture közösen fejlesztette ki. A termékbe számos szenzort építettek be, ezek mérik többek között, hogy a testsúly mennyire arányosan oszlik el és a sporteszközök használata mennyire terheli a felhasználó lábait. Az új rendszerrel bárki javíthat majd a teljesítményén és ez független lesz attól, hogy az illető éppen fut, golfozik vagy súlyokat emel.


Jacob Cho, a Salted Venture vezetője kijelentette, hogy a lábaktól nagyon sok értékes információ, visszajelzés érkezik, ezeket azonban eddig nem igazán vették figyelembe az emberek. Ez most megváltozhat, hiszen az adatok a megalkotott alkalmazásnak köszönhetően átvihetők okostelefonra vagy táblagépre és kiértékelhetővé válnak. A mobil alkalmazás lehetővé teszi azt is, hogy bárki videókat készíthessen a tevékenységéről, majd ezeket ötvözze a cipő által feljegyzett adatokkal. Ezután egy algoritmus veheti át a személyi edző szerepét és tanácsokat adhat, valamint rámutathat például arra, hogy egy mozdulatsort az adott személy rossz testtartással végzett el.


Az új cipőt a barcelonai Mobil Világkongresszuson mutathatják be a nagyközönségnek. Valószínűleg ott derül majd ki, hogy a termék mikor jelenik meg a piacon és mennyibe fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #1
    Ugh, ez nagyon kéne!