MTI

Az internet áfájának 18 százalékra csökkentésére tesz javaslatot Deutsch Tamás

Az internethasználat áfájának 27 szálékról 18 százalékra történő csökkentésére tervez javaslatot tenni egyebek közt Deutsch Tamás az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) eredményei alapján.

Az InternetKon előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos, a Fidesz európai parlamenti képviselője erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt. A rádió honlapján közölt interjúban a biztos közölte: "konkrét javaslatokat fogunk november közepéig a kormány asztalára letenni."

A rádió honlapja szerint Deutsch Tamás elmondta: mivel az emberek a nemzeti konzultáción támogatták az adócsökkentést, az internethasználat árának mérséklését, ezért szakértők közreműködésével olyan javaslatot tervez a kormány elé benyújtani, amely az internet használatát terhelő áfát 27 százalékról 18 százalékra csökkentené. Hozzátette: a kérdést persze pénzügyileg és politikailag a kormánynak kell eldöntenie.

A miniszterelnöki biztos közölte azt is: mivel az emberek azt mondták, hogy legyen egy széles rászorulói kört kedvezményekkel segítő internetes alapcsomag, az erre vonatkozó javaslatot is leteszik a kormány asztalára. Az még kérdés, hogy pontosan kik, milyen helyzetben lévők legyenek a kedvezményezettek, és a kedvezmény finanszírozása milyen módon történjen, közpénzekből vagy piaci forrásokból - fűzte hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Archenemy #11
    De most ezzel mi a gond? Demokrácia működés közben.
  • cylonflatus #10
    Fidesz: "-Bevezetjük az internetadót, forgalomalapú, megabyteonként..." Tömeg: "-Pfúúúúúj! Orbán takarodj!" F.: "-Tulajdonképpen olcsóbbá is tehetjük most, hogy mondjátok..."
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2015.10.06. 11:36:10
  • Skylake #9
    Jajj, de megy a teperés! A rezsim ennyire méltóztatott remegni egy tüntetéstől, hogy még most is megy a szerecsenmosdatás? Átlátunk a szitán, Deutsch!
  • Ragnaar #8
    A mélyszegényeknek mindegy, hogy 3k Huf vagy 2.5k Huf. Akinek meg már van internete annak dettó mindegy a 10%.
  • Sir Cryalot #7
    Bezzeg Japánba Abenomics , meg Tudás Alapú Társadalom jutott, ide meg ez az orbanopotemix vagy potemorbidanomix vagy hogyishívják-e.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.10.05. 11:49:02
  • defiant9 #6
    Simán kivitelezhető hogy a rászoruló kap egy 'internetkupont', számára x ezer forinttal olcsóbb lesz a csomag. A szolgáltató meg direktbe vagy adójóváírás címén megkapaja a támogatást. Kicsit olyan mint a nyugdíjas vonatjegy támogatása.
    Általános forgalmi adó mértéke korellál a fogyasztói árral, azt nyivlán te sem gondolod hogy 50% adónál ugyanannyi lesz a fizetendő ár mint 0-nál. De tény hogy nem tökéletes az együtt mozgás.
  • Kelta #5
    Teljesen mindegy, mert a különbözetet, elnyeli a rendszer..nem képzeli bárki, hogy akkor a szolgáltatók majd árat csökkentenek???
    röhejes elképzelés egy röhejes embertől...
  • defiant9 #4
    Teljesen hibás lenne a benzin ÁFÁ-ját csökkenteni, értelme sem nagyon van mert eleve külön jövedéki adó van rajta, + az olajár is alacsony, + a környező országokban is hasonló az árszint.
    Internet ÁFA-csökkentés és az elmaradott területek/rétegek támogatása a jövőbe fektetett beruházás, simán visszahozhatja az árát, az internet jártasság majdnem olyan fontos mint az általános iskola.
  • Tinman #3
    Kit érdekel az Internet áfája, amikor milliók élnek szegénységben?

    Ha már áfa csökkentés, akkor az üzemanyag áfáját kéne, mert annak a hozadéka a kenyértől a lapostévén át mindenben megjelenik...
  • djcom #2
    Hülye buzi