Gyurkity Péter

A középkategóriában jön a Samsung Galaxy O7

Az első helyét még őrző gyártó a középkategóriában mutatná be új okostelefonját.

Nemrég írtunk arról, hogy a Samsung egy teljesen új sorozaton dolgozik, ennek első példánya pedig belátható időn belül megjelenhet. Azóta a Galaxy Mega On és a Galaxy Grand On nevek is napvilágot láttak, most pedig egy benchmark eredmény bukkant fel az interneten.

A GFXBench oldalán látható a pontos lista, amelynek alapján Galaxy O7 néven jelenik majd meg nemsokára az új készülék, mégpedig a középkategóriába illő specifikációval. Itt két eltérő változatra számíthatunk, hiszen a kijelző terén egy 5,8 hüvelykes és egy kereken 5 hüvelykes példányt említenek meg (a kisebbik telefon nagy valószínűséggel a Galaxy O5), azonban mindkettő a 720p felbontást támogatná, vagyis a csúcskategória meghódítása eleve kizárt.

Ehhez az O7 esetében egy négymagos, 1,2 GHz-en futó Snapdragon 410 chip, az Adreno 306 grafikus vezérlő, 1 GB RAM, egy alapesetben 8 GB-os, minden bizonnyal microSD révén tovább bővíthető belső tároló, egy 13 és egy 5 megapixeles kamera, valamint a többé-kevésbé megszokott további jellemzők és funkciók társulnak majd. A szoftveres oldalon az Android 5.1.1 Lollipop fut, a pontos típusként az SM-G600x szerepel itt, bár még nem mehetünk egészen biztosra, hiszen korábban az O7 kapcsán például egy 5,5 hüvelykes kijelzőről írtak a magukat jól értesültnek beállító források.

A Counterpoint Research egyébként - 75 gyártó szállításaira kiterjedő adatai alapján - a napokban megerősítette, hogy a második negyedévben a Samsung meg tudta őrizni első helyét, az okostelefonok terén ugyanis 21, a hagyományos mobilokkal együtt pedig 19 százalékkal vezették a listát. A második helyen mindkét esetben az Apple végzett, amely 14 és 10 százalékot tudott felmutatni, míg a harmadik helyre a Huawei jött fel a maga 9 és 7 százalékával. Észak-Amerikában azonban már az Apple vezetett a három hónap alatt leszállított mennyiség alapján, vagyis a kép itt egyre vegyesebb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!