Gyurkity Péter

Két változatban jön a Samsung Galaxy S7

A hivatalos bemutatóra pedig némileg korábban, már február végén sor kerülhet.

A Samsung kapcsán az utóbbi időben - a Note 5 és az S6 edge+ bemutatkozását követően - leginkább az S-család hetedik generációjának várható rajtjával kapcsolatban olvashattunk újabb pletykákat, ezekből pedig nincs hiány. Nemrég dél-koreai források szellőztettek meg újabb részleteket, ezt pedig részletes benchmark eredmények követték.

Az említett források a napokban arról számoltak be, hogy a Galaxy S7 két változatban jelenhet meg, ezek egyike egy jóval nagyobb, egészen pontosan 5,7 vagy 5,8 hüvelykes kijelzőt kapna, míg a másik egy 5,2 hüvelykes érintőképernyőre támaszkodna. Szóba került az is, hogy a gyártó a saját fejlesztésű Exynos M1 mellett a Qualcomm Snapdragon 820 chipeket is felhasználná, bár az nem egészen világos, hogy a 810 túlmelegedési gondjai után miért térnek vissza a rivális támogatásához - ebben talán a globális LTE-elérést nyújtó modemek játszanak szerepet, bár ez az Exynos chip esetében is megoldott lesz. Felmerül itt még a hátoldali iker-kamera alkalmazása is, ezen állítólag az Apple is erősen gondolkodik.

Nem sokkal később befutottak a részletes benchmark eredmények, amelyek szintén két eltérő típust mutatnak meg nekünk, bár mindkettő az Exynos 8890-re épül. Az is kiderült, hogy az LTE nélkül megjelenő változat 4 GB-ra RAM-ra támaszkodik, míg a gyorsabb elérést támogató példányok esetében ennek mérete 3 GB lesz. A teszt során egyébként az LTE nélküli Exynos 8890 mutatta a jobb eredményt, ez azonban valószínűleg elsősorban a magasabb, 1,5 GHz-es órajelnek köszönhető.

Ami a megjelenést illeti, erre már február végén sor kerülhet, ezért a sorozatgyártást már januárban felfuttatnák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!