Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Meizu PRO 5

A csúcskategóriába szánja a cég új sorozatának első tagját, amely két változatban jelenik meg.

Természetesen ezúttal is egy kínai forrás szellőztette meg a Meizu új megoldásának közeljövőben esedékes befutását, a hír akkor képekkel egészült ki, ezt azonban nem sokkal később követte a cég alelnökének bejelentése, így immár hivatalos a közelgő megjelenés.

Az eredetileg még NIUX néven emlegetett fejlesztés eszerint a gyártó új sorozatának első tagjaként érkezik majd, mégpedig PRO 5 néven. A szerintük még mindig problémás Snapdragon 810 helyett az egyik példány a Samsung által szállított Exynos 7420 chipre épül, míg a másik változat a tízmagos Mediatek MT6797 processzorra támaszkodik. Megtalálható itt az egyre jobban elterjedő ujjlenyomat-olvasó (bár az előzetesen megjelent képeken az előlap még külön látható), a felbontás kapcsán azonban megemlítették, hogy a Quad HD az okostelefonok esetében nem tűnik logikus választásnak, bár a sorozat későbbi tagjai ezt is támogatni fogják.

Ami a hardver további komponenseit illeti, itt egy 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató érintőképernyő szerepel majd az első helyen, ami nem lenne meglepő, hiszen a hasonló, szintén a csúcskategóriába szánt készülékeknél manapság ez tűnik ideálisnak. A már említett Exynos 7420 chip most először tűnne fel egy másik gyártó megoldásában, ezt pedig 3 vagy 4 GB RAM, egy 32 GB-os belső tároló, valamint egy 21 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera egészítené ki, egy 3000 mAh-s akkumulátor kíséretében.

A megjelenés időpontja és a hivatalos ár még nem ismert, szeptember 25-én azonban a cég saját bemutatóján lesz látható az okostelefon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!