Mortimer

RealNetworks mérföldkő

A RealNetworks holnap fogja ünnepelni fennállásának ötödik évfordulóját, a 115 milliomodik RealPlayer felhasználót és az eddig elért technológia fejlődést a Műsorszórók Nemzeti Szövetségének las vegasi konferenciáján.
A RealPlayer hetedik verzióját 25 millió ember töltötte le. "Nagy a szerepünk az Internet tömegkommunikációs médiummá való alakításában.) - nyilatkozta Peter Zaballos, a RealNetworks marketingigazgatója.
Piaci elemzők szerint a RealPlayert a netesek 12.1%-át használja, szemben a Quicktime 7.4 és a Windows Media Player mindössze 3.2 %-val. Ez az arány valószínűleg változni fog, mivel a Microsoft operációs rendszere részeként ingyen fogja kínálni a Windows Media szervert. A RealNetworks a szélessávú technológiák felé veszi az irányt, a Microsoft NAB technológiája által is megcélzott csoportot akarja meghódítani. Megállapodások révén müsorszolgáltatók adásait is integrálni fogják a nagy sávszélességű képességekkel rendelkező RealSystem G2-be. A szoftver elterjedését számos műholdas és földi tartalomszolgáltató támogatásának megszerzésével is segítik. Egy másik fejlesztés a hagyományos médiavállalatok internetre lépését könnyiti meg: egy egyszerű reklámkezelő alkalmazással az Interneten sugárzott adásba az eredeti helyett célzottan az Internetes felhasználóknak szánt hirdetéseket lehet bevágni. A RealNetworks tavaly jelentette be hasonló, de akkor még csak a rádióműsorszoróknak szánt eszközt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!