MTI

Tovább nőtt az internetes szerencsejátékok forgalma Csehországban

Csehországban tavaly 138,1 milliárd koronát (1 korona mintegy 11,4 forint) tett ki a játékautomaták és az internetes szerencsejátékok forgalma, ami 11,4 százalékkal több, mint 2013-ban - derül ki a cseh pénzügyminisztérium honlapján megjelent kimutatásokból.

A pénz 45,2 százalékát, azaz 58,7 milliárd koronát az emberek a videóterminálokban költötték el. Ez éves szinten 14,2 százalékos növekedés. A forgalomból a hazárdjátékosokhoz 106,7 milliárd korona került vissza nyereség formájában. A játékautomatákat működtető cégeknél 31,4 milliárd korona maradt. Az államkasszába ebből adó formájában 6,3 milliárd koronát fizettek be az üzemeltetők.

A hatályos szabályozás szerint a játékautomaták üzemeltetőinek a befizetett összeg és a kifizetett nyereség közti különbség 20 százalékát kell befizetniük adó formájában. Ugyanakkor a játékautomaták üzemeltetéséért a cégeknek további 1,3 milliárd koronát kellett befizetniük az államnak. Egyre emelkedik az internetes szerencsejátékok népszerűsége. Tavaly az internetes szerencsejátékok már az összforgalom több mint 20 százalékát tették ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!