Gyurkity Péter

Két új telefon az Archos kínálatában

A francia cég egy újabb párosról rántotta le a leplet, ezúttal is a belépő szintre koncentrálva.

Az Archos fejlesztéseit évek óta láthatjuk a boltokban, ám a név általában nem vált ki hatalmas visszhangot a sajtóban, ami talán annak köszönhető, hogy a cég az olcsóbb, ennek megfelelően pedig szerény jellemzőkkel ellátott megoldásokkal igyekszik elárasztani a piacot. Most két további példányt ismerhetünk meg.

A hivatalos közleményből gyorsan kiderül, hogy nem várhatunk lenyűgöző teljesítményt ezen okostelefonoktól, de a cég nem is ezt, hanem a 4G minél szélesebb körben való elterjesztését, a technológia "demokratizálását" tartja legfontosabb célkitűzésének. Ennek megfelelően mindkét példány támogatja a gyorsabb elérést, az LTE mellett pedig a dual-SIM opció is elérhető, amely a sokat utazóknak és a kedvezményes ajánlatokra vadászóknak segíthet.


Az Archos 50 Helium Plus egy kereken 5 hüvelykes kijelzővel érkezik, amely 720p felbontást támogat. Ehhez a MediaTek MT6735P chip társul, amely 1 GHz-es órajelen, négy maggal dolgozik, a Mali T720 grafikus vezérlő, 1 GB RAM, egy 8 GB-os belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, WiFi, GPS, Bluetooth 4.0 LE, valamint egy 2000 mAh-s akkumulátor kíséretében. Az Archos 55 Helium Plus ezt egy 5,5 hüvelykes kijelzővel, egy 16 GB-os microSD-kártyával, valamint egy 2400 mAh-s akkumulátorral fejeli meg, a többi jellemző azonos, mint ahogy az Android 5.1 Lollipop is mindkét változaton helyet kapott.

Az ár 109, illetve 139 dollárnak felel meg, a megjelenés (fekete és fehér színben) júliusban esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!