MTI

Elérhetetlenné tenné az ügyészség a kuruc.info egyik aloldalát

Indítványozta a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a kuruc.info oldalon elérhető "holokamu" elnevezésű aloldal végleges hozzáférhetetlenné tételét a nemzeti szocialista rendszerek bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt - mondta meg a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Bagoly Bettina felidézte: a hírportál főoldaláról tavaly január óta érhető el az aloldal, amelyen olyan cikkeket, írásokat gyűjtöttek össze, amelyek a holokauszt megtörténtét tagadják, kétségbe vonják, jelentéktelen színben tüntetik fel, illetőleg ezt az állítást igazolni próbálják. Ebben az ügyben bírói végzés a kerületi ügyészségre még nem érkezett.

Tájékoztatott ugyanakkor, hogy a II. és III. kerületi ügyészség korábban már kezdeményezte a kuruc.info honlap egy 2013 júliusában közzétett, a holokausztot tagadó megállapításokat tartalmazó cikkének végleges hozzáférhetetlenné tételét. Ebben az ügyben az eljárásra illetékes Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a cikk és az ahhoz fűzött hozzászólások végleges hozzáférhetetlenné tételét rendelte el. A végzés március elején emelkedett jogerőre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Amergin #13
  Lám-lám...
  A "másságot elfogadók", és azok, akik a másság elfogadására utasítanak másokat nem fogadják el a másságot, ha az a másság egy kicsit "más".
  Annyira kell komolyan venni az "elveiket", amennyire ők maguk veszik azt komolyan. Azaz hogy semennyire.
  Az Európában "létező" ún. liberális (bár nálunk illiberális és persze lakáj-) demokrácia gyáva, gyenge és képmutató. És ezért nem meri a saját nézeteit megméretni és ezért akarja minden erejével elhallgattatni az ellenzőit.
 • Amergin #12
  A Rézfaszú bagoly is egy fogalom, még sincs mögötte tartalom. Akkor sem lesz, ha jogszabály rögzíti azt, hogy van!
  A márciusi ifjak felhívásai a forradalom napján kimerítették a "gyűlöletbeszéd" fogalmát az "Isten kegyelméből" uralkodó Habsburg császár ellen. Ez megfelelt a "felségárulásnak", ami halállal bűntetendő volt akkoriban.
  Tehát akkor "jogszerű" kivégezni a rebellis Petőfit, ugye?
  Utoljára szerkesztette: Amergin, 2015.05.31. 01:55:15
 • Anonymusxx #11
  "akik bármi áron bele akarnak avatkozni mások életébe, és másokat is rá akartok venni különböző erőszakos cselekedetekre."

  Tudnál példát mondani? Amúgy fogalmam miről beszélsz, gondolom te is egy megélhetési rettegő vagy...


  "..másokat is rá akartok venni különböző erőszakos cselekedetekre"

  vs

  "Ezért kell benneteket erőszakkal korlátozni.."

  :)
 • teddybear #10
  Ne hazudj!

  A gyűlöletbeszéd most egy jogi fogalom. Mint a legtöbb jogi meghatározás, ez is eléggé bükkfanyelven van megfogalmazva, de attól még létező fogalom..
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%B1l%C3%B6letbesz%C3%A9d

  Egyszerűen fogalmazva, te és elvbarátaid olyan erőszakos és rosszindulatú alakok vagytok, akik bármi áron bele akarnak avatkozni mások életébe, és másokat is rá akartok venni különböző erőszakos cselekedetekre.

  Ezért kell benneteket erőszakkal korlátozni, mert más módszert nem értetek meg.
 • Amergin #9
  Nem létezik olyan fogalom, hogy gyűlöletbeszéd, vagy uszítás. Nincs mögötte tartalom. A cenzúrát szeretők és a másként gondolkodást, mindenek előtt az igazságbeszédet gyűlölők találták ki azért, hogy elhallgattassanak másokat. Bűncselekményeket pedig az usa is üldözi. Lassan 10 éve működik az ott hatályos jogszabályokkal teljes harmóniában.
  Arról nem tehet az említett honlap, hogy itt illiberális törvények vannak és büntetik a szabad vélemény nyilvánítást.
  Bántalmazást, zaklatást emberek tudnak elkövetni, nem weblapok..
  Utoljára szerkesztette: Amergin, 2015.05.29. 22:50:44
 • bdzsana #8
  A szólásszabadság egy dolog. A gyűlölet beszéd, a személyi jogok megsértése, és uszítás más bántalmazására/zaklatására viszont büntetendő.
 • teddybear #7
  Szóval srácok, a hozzászólásaitok miatt azt kell kívánnom nektek, hogy éljetek egy olyan világban, amilyet szeretnétek. Tanulni úgy sem fogtok belőle, de legalább illően kicsesznének veletek, ahogy megérdemlitek.

  Ami pedig a kurucinfót illeti, tisztességes ügyészség esetén már régen letiltatták volna az egészet.
  Amúgy az amerikai törvényeket is megszegi, ha rendesen működne a magyar ügyészség, a jogsegélyszolgálaton keresztül már régen tiltólistára került volna ez a hazug bagázs az FBI-nál.
 • Amergin #6
  A "humanisták" mondják: "Utálatos nekem amit mondasz, de ha kell az életemet is odaadnám azért, hogy elmondhasd", mondá Voltaire.
  Azt gondolom, hogy a demokrácia egyik legfontosabb vívmányáról, a szólásszabadságról ennél többet azóta sem mondott senki...

  Na akkor liberálisok, "demokraták", tessék kórusban, habzó szájjal elhatárolódni ettől a "mucsaji" hozzáállástól a magyar jogalkotás részíűl. Tessék "toleránsnak lenni" a "mássággal" és szépen elfogadni a más véleményt, na és persze szeretni a vélemények soxínűségét, hehe.
  Lassan Észak-Korea színvonalára csúszunk le, áéíjráóúpáááá ságíííííííccss!!!!
 • Skylake #5
  ... egészen addig, amíg haverjától megkapná levélben, mit kell csinálni, részletesen leírva, vagy Gézu, Jocó beállítaná neki a gépén személyesen, "mer' ő tuggya, hoggykel csinálni!" hogy nézegethesse újra. Az igaz, hogy a legtöbb user síkhülye hozzá, és a számítástechnika ezeknél a fészike meg jelen esetben a kuruc behívását jelenti a gyökkettőéknek. De valószínűleg az is igaz lehet, hogy eléggé berág majd, amikor a pofájába ugrik az NMHH-s logo, akkor hirtelen majd akar valamit tenni, és meg is fogja keresni a megoldást. Főleg, ha mást is blokkolni akarnak majd, minél inkább, annál jobban. Ez a teszt, ahogy szokott lenni. Megnézi a rezsim, milyen a hatás, ha lement ugatás nélkül, csavarnak majd még a dolgon.
 • Tarathiel2 #4
  Persze hogy megoldható, de az emberek 99%-a pontosan ugyanilyen hülye az informatikához, nekik még egy telepítő next-next-next gombjainak nyomogatása is bonyolult, tehát egy ilyen tiltás kiválóan működne.