Mortimer

Ellopták Bill Gates hitelkártyaszámát

(CNet) Az FBI őrizetbe vett két welszi tizenévest, akiket 3 millió dollár értékű hitelkártya-csalással vádolnak. Raphael Gray (18) és szintén 18 éves - meg nem nevezett - társa lakásában a rendőrség csütörtök éjjel tartott házkutatást, és elkobozták számítógépeiket mintegy 700 font értékben. A nyomozásba bevontak internetbiztonsági szakértőket és a kanadai rendőrséget is. Az FBI nyilatkozata szerint a bankok és a hitelkártya ágazat is jelentős támogatást nyújtott.

Gray és bűntársa e-mailen elküldte a hitelkártyák adatait - köztük volt Bill Gates-é is - az NBC műsorszóró adónak. Gray magát az e kereskedelem szentjének nevezte: "Én csupán be akartam mutatni, mennyire nem biztonságosak ezek az oldalak. Tisztességes voltam, de semmibe vettek."
A "Curador" (őrző) álnevet használó fiatal összesen 9 e-kereskedelemmel foglalkozó honlapra tört be, ellopva több mint 26000, az Egyesült Államokban, Kanadában, Tájföldön, Japánban és Angliában lévő bankszámla adatait.
Az FBI weblapját legutóbb március 14-én érte támadás, ekkor ünnepelte az FBI 50. évfordulóját a "Tiz legveszélyesebb bünöző" listájának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!