Gyurkity Péter

Kína után Európában is jön a ZenFone 2

A haza pálya után Kínában dobja piacra készülékeit az Asus, a sorban Franciaország a következő.

Januárban mi is beszámoltunk a CES fontosabb fejleményeiről, amelyek között akkor a ZenFone 2 család bemutatkozása kiemelt helyet szerepelt. Az akkori ígéretnek megfelelően a cég a megjelenésre is sort kerített, ám eddig kizárólag Tajvanon, amit most Kína követett sorban.

A hatalmas ázsiai országban egyszerre három változatot mutattak be, amelyek azonban – legalábbis a hardveres specifikáció tekintetében – csak apró eltérést mutatnak. Korábban már tapasztalhattunk némi zavart a felhasználók körében, hiszen az első generációval ellentétben a CES alatt bemutatott két példány eredetileg azonos méretű kijelzővel jelent meg, ezt követte egy némileg kisebb, kereken 5 hüvelykes típus, a Kínában azonban ismét maradtak az 5,5 hüvelykes méretnél.


Az igazi eltérés az árban, illetve a processzor jellemzőiben és a memória méretében mutatkozik meg. Mindhárom okostelefon a már említett 5,5 hüvelykes kijelzőre épül, amely az 1080p felbontást támogatja. Ehhez egy 13 megapixeles F2.0 hátoldali kamera, annak 5 megapixeles előlapi társa, valamint LTE, microSD, Bluetooth 4.0 és az ilyenkor szokásos technológiák csatlakoznak, míg a szoftveres oldalon az Android 5.0 Lollipop fut. A legolcsóbb példány azonban az 1,8 GHz-es Intel Atom Z3560 chipet kapta meg, amelyet 2 GB RAM és egy 16 GB-os belső tároló egészít ki. A középső változat ezzel szemben 4 GB RAM-ot és egy 32 GB-os belső tárolót vonultat fel, míg a legdrágább készülék már a 2,3 GHz-es Atom Z3580 chipet, 4 GB RAM-ot és 64 GB-os belső tárolót kínál.

A kereskedelmi ár sorrendben 209, 273, illetve 322 dollárnak felel meg, a korábbi menetrend alapján pedig Franciaországban még szintén ebben a hónapban megjelennek a telefonok, amit áprilisban több más állam, így például Olaszország követ majd. Az amerikai Amazon oldalán szintén felbukkant az első változat, amely azonban az ottani felhasználók számára nem kínál garanciát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!