Gyurkity Péter

Európában is elérhető a Samsung Galaxy J1

Az olcsónak szánt készülék európai országokban is megjelent, a Samsung igyekszik kapaszkodni.

Még február elején írtunk arról, hogy a Galaxy család egy újabb jövevénnyel egészült ki, amely J1 néven válik elérhetővé. A megjelenésre az első körben csak Ázsiában került sor, ám most végre néhány európai országban is befutott a telefon, hogy megkezdje a befolyás kiterjesztését – már amennyiben erre valós igény mutatkozik majd.

A napokban megjelent információk szerint eddig Hollandiában, illetve Németországban jelent meg az okostelefon, a hivatkozásokban jelzett portálok kínálatában. Ezt nyilván további országok követik majd, de a Samsung még nem közölte, hogy pontosan milyen sorrendben és milyen dátumokkal. Az mindenesetre kiderült, hogy a korábban megismert hardveres és szoftveres ajánlatért kontinensünkön 120 eurót kérnek, ami kissé soknak tűnik, hiszen - többek között a Motorola Moto E révén – ma már bőven találunk hasonló megoldásokat a piacon, amelyek ennél kedvezőbb áron elérhetők.

Emlékeztetőül, a Galaxy J1 meglehetősen szerény hardveres jellemzőkkel futott be. A lista elején egy 4,3 hüvelykes TFT-kijelző foglal helyet, amely a mára a belépő szintre visszaszorult 480 x 800 pixel felbontást támogatja. Ehhez egy 1,2 GHz-es órajelen futó ikermagos processzor, mindössze 512 MB RAM, egy alapesetben 4 GB-os, ám microSD révén tovább bővíthető belső tároló, egy 5 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 1850 mAh-s akkumulátor társul, ez utóbbi a gyártó saját Ultra Power Saving üzemmódjával kiegészülve. LTE nincs, az elérésről a 3G-technológia gondoskodik.

Ahogy említettük, a készülék ára 120 euró, kíváncsian várjuk, mennyiben mutatkozik majd erre igény az európai felhasználók részéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #4
    Meg a hivatalos Samu oldal szerint is 0,5 GB az a 768 MB, de legyen ahogy akarod :)

    Amugy meg Samunal lathatoan elmentek otthonrol, ez a szar 60-70 eurot sem igazan er meg, nemhogy 120-at...Ez a beleposzint legalso resze. 1 Huawei Ascend Y550 £45-ba van az 1. helyen amit megneztem (ujonnan) es az 4G, 1 GB ram, 4 magos 1,2-es proci
    Huawei
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2015.03.12. 02:00:41
  • kisedi #3
    "B@sszus fégiga ram" - elírás, 768MB a minimum a TouchWiz miatt.
  • Inquisitor #2
    Lol. 160 dollárért kapni kifutós Snapdragon 800-ra épülő kínai telefont, ami kb. minden létező tulajdonságában lealázza. A 800x480-as kijelző meg a 100 dollár alatti gagyi kategóriás kínai telefonok ismérve, nem belépő szint. Bár már azok is 4 magos procival jönnek ki.
  • AgentKis #1
    B@sszus fégiga ram az mire lesz manapság elég? Lesz win95-tel is? Vagy az lesz a kérdés, hogy netrádiót VAGY zseblámpát telepítsen rá a majom... XD