Gyurkity Péter

Asus: Kínában erősít a ZenFone 2, jön az új Fonepad 7

A tajvani gyártó a kínai piacon erősítené meg pozícióit, ám egy új változatot is bemutattak.

Mi is beszámoltunk arról, hogy az Asus hamarosan a ZenFone 2-vel frissíti kínálatát, nem sokkal később pedig az is kiderült, hogy az okostelefon egyszerre több változatban jelenik meg. Most maga a gyártó számolt be az idei évre vonatkozó terveiről, miközben egy újabb példányról is lerántották a leplet.

Az elemzőknek megtartott konferencián a ZenFone 2 okostelefonokat komoly fegyverként említették meg, amelyek elsődleges feladata a kínai piacon elfoglalt pozíciók további erősítése lesz. Ez persze egyáltalán nem lesz könnyű feladat, hiszen a globális szinten immár első számú piacon komoly versengés folyik, itt pedig már nemcsak a korábbról jól ismert nevek (Samsung, Apple), hanem a hazainak számító szereplők (Xiaomi, Huawei, Coolpad, stb.) is egyre komolyabb súllyal esnek latba. Az Asus mindenesetre szeretné alaposan túlszárnyalni a tavalyi 8,5 milliós eredményt, ezt legalább felével növelnék idén, amiben nyilván segítségükre lesz a 4 GB RAM-ot és 5,5 hüvelykes kijelzőt kínáló példány, valamint annak némileg kisebb, 5 hüvelykes társa.

A Fonepad 7 egy újabb verziójáról is lerántották a leplet, mégpedig a cég globális internetes oldalán, ami arra utal, hogy az első körben kizárólag Tajvanon esedékes megjelenést belátható időn belül követi majd a többi régió is. Az FE375CL jelölésű példány ugyan külsejét illetően nem mutat nagy eltérést a korábban megjelent változatokhoz képest, ám a hardver és a szoftver is változott. Itt a 7 hüvelykes, 800 x 1200 pixel felbontást támogató IPS-érintőképernyőt ezúttal az 1,3 GHz-es órajelen futó négymagos Intel Atom Z3530 chip, 2 GB RAM, 8 vagy 16 GB-os belső tároló, 5 GB-os felhő-tároló, microSD, valamint egy 5 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles előlapi kamera egészíti ki – a cég szerint 12 órás üzemidővel.

A 250 dollárnak megfelelő árért LTE- és 3G-elérést is kapunk, a szoftveres oldalon pedig most először már a megjelenés pillanatában is az Android 5.0 Lollipop fut.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!