Gyurkity Péter

Jön a kisebb Asus ZenFone 2

Az Asus egy kereken 5 hüvelykes példányt is piacra dob, szinte azonos hardverrel.

A tajvani gyártó tavaly egy érdekes hármas keretében dobta piacra saját 4, 5, valamint 6 hüvelykes megoldásait, amelyek viszonylag jól szerepeltek a kereskedelmi forgalomban. Idén ezt egy párossal fejelték meg, a ZenFone 2 és ZenFone Zoom névre keresztelt példány azonban egyaránt 5,5 hüvelykes kijelzőt kapott, amit sokan nagynak találhatnak.

Ez utóbbi felhasználók igényeinek kielégítése érdekében hamarosan érkezik a kereken 5 hüvelykes változat is, amely külsejét is belsőjét illetően szinte minden másban megegyezik az eredetileg bemutatott okostelefonnal. A szintén tajvani illetőségű Sogi internetes portál értesülése szerint itt a legnagyobb eltérés az érintőképernyő mérete lesz, bár még az sem teljesen világos, hogy az új készülékből is megjelenik-e egy 4 GB RAM-ot felvonultató változat, avagy ezt az opciót ezúttal elhagynák.


A lista további részein azonban nem találunk nagy eltérést, hiszen a négymagos, 64 bites Intel Atom Z3580 típusú SoC, a 13 megapixeles hátoldali és az 5 megapixeles előlapi kamera, az LTE-elérés támogatása, valamint az Android 5.0 Lollipop és az új Zen UI kezelőfelület itt szintén megtalálható lesz, mi több, a telefon külsejét tekintve sem igazán mutat nagy különbséget az eredeti példányhoz képest. Felvétel ugyan egyelőre nem jelent meg az új változatról, itt tehát a külső forrás szavára kell hagyatkoznunk, mint ahogy a megjelenés menetrendjét illetően sincs hivatalos információ – erre azonban minden valószínűség szerint az eredeti ZenFone 2 márciusi rajtját követően kerülne sor.

A kereskedelmi ár az 5,5 hüvelykes példány esetében alacsony szintről, mindössze 200 dollárnál indul, az 5 hüvelykes példány remélhetően ez alatt maradna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!