Gyurkity Péter

Bemutatkozott az Asus ZenFone 2

A cég három eltérő modell helyett csak kettőt dob piacra, amelyek egyetlen jellemzőben térnek el.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is írtunk a ZenFone család várható frissítéséről, legutóbb pedig kiderült, hogy az új telefonok márciusban jelennek majd meg a piacon. A CES 2015 alatt a hivatalos bemutatóra is sor került, itt pedig több új részletet ismerhettünk meg.

A ZenFone 2 már a sorozat összetételét és kialakítását illetően is komoly változást hoz magával, ugyanis a gyártó a korábbiaktól eltérően nem három, hanem csak két modellt dolgozott ki. Ezek is mindössze egy jellemző tekintetében térnek el egymástól, az olcsóbb változat ugyanis feleannyi RAM-ot kínál majd a felhasználóknak, minden másban nagyobbik testvérét utánozná. Lesz mit, ugyanis az okostelefon egy 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást kínáló Gorilla Glass 3 kijelzővel érkezik, amely az előlap 72 százalékát fedi le, 403 ppi pixelsűrűséget biztosítva.


Ehhez ezúttal is egy Intel chip társul, mégpedig a 64 bites Atom Z3580 jóvoltából, amelynek négy magja legfeljebb 2,33 GHz-es órajelen fut és az LTE támogatását is garantálja. A grafikus vezérlő feladatait az OpenGL 3.0 szabványt kezelő PowerVR G6430 látja el, ehhez 2 vagy 4 GB RAM, egy 13 megapixeles hátoldali f/2.0 dual-color „Real Tone” LED flash kamera, annak 5 megapixeles előlapi társa, valamint egy 3000 mAh-s Li-Po akkumulátor társul, amely 39 perc alatt töltődik fel 60 százalékra. A pontos fizikai méret 152,5 x 77,2 x 10,9 mm, a hangerőszabályzó szintén a hátoldalon kapott helyet, a burkolat pedig több eltérő színnel, illetve mintázattal érkezik, attól függően, hogy melyik példányt választjuk. A szoftveres oldalon az Android 5.0 Lollipop és a ZenUI új verziója fut. A megjelenés márciusban esedékes, 199 dolláros, illetve valószínűleg 249 dolláros áron (ez utóbbi a 4 GB-os példány lenne).

Az Asus egyébként 2014 során összesen 8 millió okostelefont adott el, a részleg pedig még mindig némileg veszteséges. A vezetők azt remélik, hogy idén megduplázzák a fenti eredményt és nyereségessé válhatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #1
    Intel basszus mindenben ott van ,de mindenhol csak azt olvasom szar a támogatása ez szarul megy az lassú stb (