Gyurkity Péter

Márciusban jön az Asus Zenfone 2

A CES alatt ugyan bemutatkozik a második generáció, ám a megjelenés csak márciusban esedékes.

Még októberben írtunk arról, hogy az Asus saját Zenfone családjának második generációja hamarosan a piacon is megjelenik, kiemelve, hogy a hivatalos bemutatóra minden bizonnyal a januári CES alatt kerítenek majd sort. Ez valóban így is lesz, ám a debütálás az előzetesen megszellőztetett időponthoz képest egy teljes hónapot csúszik.

Kínai lapértesülés szerint ugyanis az Asus új okostelefonjának fejlesztési üteme lassabban alakult a vártnál, ezért a megjelenésre csak márciusban kerülhet sor. A fontosabb részleteket már az évnyitóként is felfogható rendezvényen megismerjük majd, jóllehet ezekről (egészen pontosan a kijelző várható méretéről) szintén beszámoltunk októberi cikkünkben. Akkor a források arról adtak hírt, hogy a sorozat egy 5,5 hüvelykes példánnyal egészülne ki, mégpedig kifejezetten azok számára, akik a 4, 5, illetve 6 hüvelykes telefon közül sem tudták kiválasztani a számukra megfelelő megoldást – a jellemzők teljes listája azonban továbbra sem ismert.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Az előző generáció

Egyelőre azt sem tudjuk, hogy pontosan mely régiókban és milyen ütemben bukkannak majd fel a második generáció képviselői, ám az biztosra vehető, hogy az Asus igyekszik majd bővíteni a kört. Korábban némi gondot jelentett, hogy környékünkön Oroszország és Törökország szerepelt csak a listán, ám ez minden bizonnyal változni fog, annál is inkább, mert már idén szeretnének összesen 16 millió készüléket eladni. A mostani hírben az is szerepel, hogy egy kifejezetten csúcskategóriás, selfie-képek készítésére kihegyezett példányt is a kezünkbe vehetünk majd, erről azonban szintén nem jelentek meg további információk.

Érdekességként megemlíthető, hogy eközben Kínában dobtak piacra egy kifejezetten olcsó, ám tűrhető hardvert kínáló megoldást, amely a Xiaomi Redmi 1S ellen indul harcba. A 130 dollárnak megfelelő árért a Pegasus X002 egy 5 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelzőt, 64 bites négymagos MediaTek chipet, 2 GB RAM-ot, 16 GB-os belső tárolót, egy 8 és egy 5 megapixeles kamerát, valamint egy 2500 mAh-s akkumulátort kínál, egyelőre kizárólag a távol-keleti országban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!