MTI

Újabb felügyeleti bírságot kapott a BTel

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3,5 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a Business Telecom Nyrt.-t (BTel), mert a társaság ismételten nem tett eleget rendkívüli tájékoztatási kötelezettségeinek.

Rövid időn belül ez a második felügyeleti bírság, amit kapott a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett távközlési szolgáltató társaság. Az MNB 2014 szeptember végén már figyelmeztette a BTelt a tájékoztatással kapcsolatos jogszabályi rendelkezések betartására, illetve a feltárt jogszabálysértések miatt 2,5 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki rá.

Az MNB a most közzétett határozatában felszólította a társaságot, hogy haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tegyen közzé rendkívüli tájékoztatást a saját kibocsátású értékpapírjára vonatkozó vételi vagy eladási opcióról, illetve megbízásról és ezek teljesüléséről. Szintén legkésőbb egy munkanapon belül a BTelnek tájékoztatnia kell az ellene megindított peres eljárásról.

Az MNB hangsúlyozza, hogy a kibocsátónak a rendkívüli tájékoztatások keretében minden olyan szabályozott információt közzé kell tennie, amely az érintett értékpapírok értékét vagy hozamát, illetve a BTel megítélését közvetlenül vagy közvetve érinti. Az MNB legutóbb november 13-án szólította fel a BTelt rendkívüli közzétételre azzal kapcsolatban, hogy a társaság szolgáltatása országosan 22 órán szünetelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!