MTI

Egy szerződés átfutási ideje miatt állt le a Btel

A Business Telekom Nyrt. (BTel) szolgáltatása az annak alapjául szolgáló szerződés módosításának és pénzügyi teljesítésének átfutási ideje miatt állt le - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Magyar Nemzeti Bank csütörtök délelőtt rendkívüli közzétételre szólította fel a BTel-t, a sajtóban megjelent, a társaság működésében észlelhető jelentős fennakadásokról szóló hírekkel kapcsolatban. Ennek eleget téve a társaság közölte: országos szolgáltatása november 11-én 19 órától szünetelt, ami a központi kiszolgálást biztosító rendszereket érintő áramellátási problémára vezethető vissza. A kiszolgáló szerverek védelme és az esetlegesen felmerülő károk elkerülése érdekében ütemezett módon a teljes rendszert leállították arra az időszakra, amíg a probléma elhárítása folyamatban volt.

Másnap, november 12-én 17 órára a problémát elhárították, így a társaság teljes országos hálózata, valamint szolgáltatásai ismét elérhetővé váltak, így minden ügyfélnél problémamentesen működnek. A leállás 22 órás időtartama alatt az ügyfeleket érintő szolgáltatásokon kívül az ügyfélszolgálat, a központi levelezés és telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége is szünetelt, mert ezek ellátása is a központi egységeken keresztül történik - közölte a BTel.

A közlemény szerint a társaság elmúlt időszakában kialakult likviditási problémái miatt szállítói, partneri kapcsolatai több ponton kárt szenvedtek. A 2014. október 31-én végrehajtott alaptőke-emelés segítségével a társaság pénzügyi helyzete stabilizálódott. Ugyanakkor a szállítói, partneri szerződések újratárgyalása, ezáltal az együttműködések helyreállítása is fontos szerepet tölt be a teljes stabilizációs folyamatban - hangsúlyozták. Szerdán a BÉT azt közölte, mivel a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) egyik telekommunikációs szolgáltatója, emiatt a tőzsde vezetékes telefon és fax elérhetősége sem működött aznap. A problémák a BÉT kereskedési rendszereit nem érintették.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DJSummer85 #2
    Pénzhez szeretnél jutni, de nincs munkád? Itt egy remek internetes pénz szerzési lehetőség!!!
    Nem kamu, paypal-ra fizet onnantól át lehet utalni bankkártyára az összeget!!
    Ha van indulási tőkéd az csak még jobb(nem kötelező), érdemes be fektetni
    1 dollárból 1,55 dollár haszon
    10 dollárból 15.5 dollár haszon
    100 dollárból 155.5 dollár haszon és így tovább, megéri regisztrálni az alábbi linken:
    https://www.paidverts.com/ref/DJSummer

    Leírás az oldalról :

    http://hportal.ucoz.hu/index/paidverts_ptc_oldal_leirasa/0-29
  • DontKillMe #1
    Ez kamu. Ez egy 13.-i cikk. Itt pedig egy 16.-i. Ez a lényeg. A cégnek annyi. Fórumon felhasználók ezrei panaszkodnak arra, hogy az általuk üzemeltetett hálózat nem működik, ügyfélszolgálat nem elérhető.
    http://www.investor.hu/news/trading/20141116-piros-lapot-kapott-a-btel.html