MTI

A magyar Szallas.hu lett a régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalata

Több mint tíz év után először újra magyar nyertese van a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 versenyének, a régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégének járó díjat a Szallas.hu az elmúlt öt évben elért, mintegy 2300 százalékos árbevétel-növekedésével kapta meg - közölte a Deloitte.

A Deloitte közleménye szerint a közép-európai Technology Fast 50 lista a leggyorsabban növekvő technológiai cégeket a megelőző ötéves időszak során elért árbevétel-növekedésük alapján rangsorolja. A 2014-es rangsor összeállítása során a 2009 és 2013 közötti árbevétel-adatokat használták fel. Ahhoz, hogy egy társaság felkerülhessen az összesített Fast 50 listára, számos feltételnek meg kell felelnie, így 2009 és 2013 között minden évben legalább 50 000 eurós éves árbevételt kellett produkálnia, székhelyének valamely közép-európai országban kell lennie, saját fejlesztésű technológiával kell rendelkeznie, és nem lehet leányvállalat.

A Deloitte közölte: a régiós Fast 50 listára idén felkerült vállalatok átlagos növekedési rátája 698 százalékra nőtt a megelőző év 671 százalékos növekedési üteméhez képest. A versenyben 10 ország vállalatai vettek részt, 26 cég most először került be a rangsorba. A listában továbbra is a szoftvercégek képviseltetik magukat a legnagyobb számban, 26 céggel a rangsor több mint felét ezek adták, majd az internetes (12) és telekom/hálózatépítő (6) vállalatok következnek.

A nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég közleménye idézi Verbó Zoltánt, a Deloitte Technology Fast 50 programigazgatóját, aki elmondta, hogy komolyan átrendeződött a leggyorsabban növekvő közép-európai technológiai cégek élbolya tavaly óta. Az idei legjobbak legnagyobb árbevétel-növekedést mutató első öt cég közül négyen most először kerültek be a rangsorba.

A listát öt év alatt elért 2259 százalékos árbevétel-növekedéssel a magyar internetes szállásközvetítő cég, a Szallas.hu vezeti. A második helyen a lengyel pénzügyi szolgáltatásokat összehasonlító weboldal, a Comperia.pl áll (1962 százalékos növekedéssel), amely a 2013-as jelentésben még a negyedik helyet foglalta el a régiós listában. A következő három helyen csak új belépők találhatóak: harmadik helyen szerepel a szerb High Tech Engineering Center (1777 százalék); negyedik a román szoftverfejlesztő ITNT (1433 százalék); őt pedig a lengyel webfejlesztő ügynökség, a Netguru (1386 százalékos növekedéssel ) a következő.

Az idei rangsorban tíz ország képviselteti magát: Lengyelország 17 céggel, Magyarország tíz, Románia hat, Horvátország négy, Csehország, Litvánia és Szlovákia egyenként három vállalkozással, Szerbia két, Bulgária és Észtország 1-1 céggel szerepel a listán. A legjobb ötvenbe került magyar cégek közül hét foglalkozik szoftverfejlesztéssel: közülük a legjobb a Prezi.com Kft., a maga nyolcadik helyezésével - olvasható a Deloitte közleményében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!