Berta Sándor

Az Opera Mini már támogatja a Gear S-t

A Samsung nemrég bejelentett okosórájához elsőként a norvég böngésző lesz elérhető.

A Gear S akár mobiltelefon nélkül, önállóan is működtethető. A készülék a beszerelt UMTS-chip segítségével képes lekérdezni és megjeleníteni a mobil üzeneteket, emellett alkalmas mobil telefonhívások kezdeményezésére és fogadására. Az okosóra a 2G-s és a 3G-s hálózatokban egyaránt használható. Az Opera bejelentette, hogy az Opera Mini lesz az első böngésző, amely támogatni fogja a Gear S-t. A program a használt kiforrott tömörítési eljárásnak köszönhetően képes arra, hogy a honlapokat az eredeti méretük 10 százalékára csökkentse. Mindez biztosítja, hogy akár a nagy képeket használó portálok is megtekinthetők legyenek az okosóra képernyőjén.

A cég szerint a könnyű kezelhetőség is az Opera Mini előnye lehet. A felhasználó egy "okos oldalon" keresztül gyorsan áttekintheti az aktuális üzeneteit és a közösségi platformokon lévő új bejegyzéseket. A Speed Dial funkció segítségével a kedvenc honlapok egyetlen gombnyomásra betölthetők, míg a privát böngészéssel az internetező nem hagy nyomokat maga után. Az Opera Mini ingyen letölthető a Samsung Gear Apps boltból.


Lars Boilesen, az Opera Software vezérigazgatója kijelentette, hogy úttörői voltak annak, hogy a különféle eszközökről csatlakozni lehessen az internethez, például az internetes billentyűzetekről, a két képernyővel rendelkező Nintendo játékkonzolról, a VOIP telefonokról és immár a viselhető készülékekről is. Az, hogy az Opera Mini lesz az első böngésző a Gear S-hez, egy izgalmas és új élményt jelent a viselhető termékeket használók számára.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Samsung legújabb okosórájára más böngészők elérhetők lesznek-e és ha igen, mikor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skynet85 #2
    okos gyűrűt, nem támogat még az opera mini? Ez mire jó, de komolyan, nem tudom elképzelni azt a helyzetet, amikor életbe vágó fontos dolgot kell megkeresni neten, de csak az órát tudom használni, a telot nem...
  • zola2000 #1
    Alig várom az első marketingest, aki asztali böngészési élményt ígér okosórán ^_^