Gyurkity Péter

Érkezőben a Samsung Galaxy A5 és A3

A Samsung további két példánnyal építene a Galaxy Alpha sikerére, eltérő jellemzőkkel.

A Galaxy Alpha okostelefon még augusztus közepén mutatkozott be a nagyközönség előtt, azóta pedig több alkalommal is felmerült egy új család megalapítása, a sorozat folytatása. Egy hónapra rá például már több képet is szemügyre vehettünk az állítólag Galaxy A5 néven hamarosan megjelenő fejlesztésről, most pedig további felvételek jelentek meg az A5 és az A3 okostelefonokról.

Eddig annyit tudunk, hogy a Galaxy A5 (amely egészen pontosan az SM-A500F jelölést hordozza magán) egy fémet utánzó, netán teljesen alumínium külsővel bukkanhat fel – az még nem világos, hogy a két verzió közül melyik az igaz. Ami a belső összetételt illeti, itt egy kereken 5 hüvelykes AMOLED-kijelzőre számíthatunk, amely 720p felbontást támogat, ehhez pedig egy négymagos Snapdragon 410 processzor, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, 2 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os, de microSD révén tovább bővíthető belső tároló, valamint az Android 4.4.4 KitKat társulna. A készülék pontos mérete 139,3 x 69,7 x 6,7 mm, súlya 126 gramm lenne, ára pedig 400 dollár körül alakulna.

A Galaxy A3 természetesen ezen okostelefon kisebbik testvéreként jelenne meg, ám ennek pontos részleteit egyelőre még nem ismerjük. Mindössze annyi látott napvilágot, hogy a kereskedelmi ár 350 és 400 dollár között lenne, az LTE-elérést biztosítanák, a külső burkolat pedig szintén tartalmazna fém elemeket (vagyis jó eséllyel az A5 sem pusztán fémet utánzó külsővel bukkanna fel). Felmerült továbbá egy A7 jelölésű példány piacra dobása is, méghozzá 5,5 hüvelykes kijelzővel, LTE-eléréssel, 450 és 500 dollár közötti áron, erre azonban a források szerint csak néhány kiválasztott országban kerül majd sor.

A megjelenésre az év vége előtt, az A5 és az A3 esetében globális szinten van esély.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!