Gyurkity Péter

Megjelent a Samsung Galaxy Mega 2

A gyártó immár saját hivatalos oldalán is közzétette az új okostelefon részletes leírását.

Több, mint egy hónappal korábban mi is beszámoltunk arról, hogy kínai források megszellőztették a Mega termékcsalád soron következő példányának egyes jellemzőit, a készülék pedig azóta egyes ázsiai országokban (így például Thaiföldön és Malajziában) fel is bukkant, ám a Samsung csak most egészítette ki saját oldalán az új jövevénnyel.

A dél-koreai gyártó thai illetőségű portálján találjuk meg az okostelefont, amely immár egy részletes listával, valamint további képekkel áll rendelkezésünkre. A Galaxy Mega 2 a tavaly piacra dobott Mega 6.3 és Mega 5.8 közvetlen utódaként jelenik meg, a megszokottaknak megfelelően igencsak méretes, ezúttal kereken 6 hüvelykes kijelzővel, amely 720 x 1280 pixel felbontást támogat – a telefon pontos fizikai mérete 163,6 x 84,9 x 8,6 mm. Ezzel még az új zászlóshajó szerepét felvállaló Galaxy Note 4-hez képest is nagyra sikerült az új változat, bár a hardveres jellemzők nyilván nem is hasonlíthatók a prémium kategóriás megoldáséhoz.


A processzor feladatait egy négymagos, 1,5 GHz-en futó példány vállalja magára, amely nagy valószínűséggel az Exynos 4415, bár erről egyelőre nincs hivatalos információ. Ehhez 1,5 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os, ám microSD révén tovább bővíthető belső tároló, egy 8 megapixeles hátoldali LED Flash kamera (ezzel akár 1080p felbontású videók rögzítése is megoldható), annak 2,1 megapixeles előlapi társa, a szoftveres oldalon pedig az Android 4.4 KitKat társul, az Ultra Power Saving Mode és az One-handed, azaz egykezes vezérlés támogatásával.


Azt nem tudni, hogy Európában mikor jelenik meg a készülék, erre remélhetőleg nem kell majd sokat várni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!