Gyurkity Péter

Kiszivárogtak a Galaxy Alpha részletei

Az iPhone 6 ellen harcba induló új családtag a sorozatban elsőként támaszkodhat fém külsőre.

Július végén mi is írtunk a Samsung állítólagos új zászlóshajóját ábrázoló első fotókról, akkor azonban nem sok konkrét részletet ismerhettünk meg. A találgatások most tovább finomodnak, hiszen felbukkant az első hardveres specifikáció, amelyet további felvételek kísérnek.

A Samsung eszerint egyértelműen az iPhone 6 ellen küldené harcba a Galaxy Alpha néven megjelenő okostelefont, amely a családban elsőként kapna teljesen fém burkolatot. A múlt hónapban megemlített 4,7 hüvelykes kijelző helyett a mostani hírben egy 4,8 hüvelykes érintőképernyő szerepel, amely 720p felbontást támogatna. Ez nem tűnik kiemelkedő jellemzőnek, ám a cég hasonló AMOLED-termékei eddig igencsak jól szerepeltek, vagyis ez nyilván nem jelentene minőségbeli visszaesést. A processzor feladatait egy nyolcmagos Exynos 5433 chip látná el, amelyet a Mali-T628 grafikus vezérlő egészítene ki, 2 GB RAM kíséretében.

A most közzétett, még mindig külső forrásból származó listán továbbá egy 12 megapixeles hátoldali kamera, annak 2 megapixeles előlapi társa, egy alapesetben 32 GB-os belső tároló, illetve a szoftveres oldalon az Android 4.4.4 szerepel. A fém külső a sorozat korábbi tagjai révén jól ismert formát ölti magára, itt nem várhatunk hatalmas változást, egyedül a matt, kissé szürkés hatást keltő szín lehet meglepő. A fotókon az azokat megszellőztető forrás szerint egy sorozatgyártásra készen álló példány látható, ez rövid időn belül esedékes megjelenésre utal, ám ezt még szintén nem vehetjük biztosra.

A legvalószínűbbnek mindenesetre a kora őszi debütálás tűnik, hiszen ez nagyjából egybeesne az iPhone 6 felbukkanásával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mekong Delta #3
    szerintem már nem lehet igazán újat kitalálni, ráadásul túl nagyok a korlátok - főleg a fejekben!
  • lived #2
    Szerintem tetszetős.
    A kisebb felbontású kijelző és a többmagos chip-től valszeg iszonyat gyors lesz a telefon.
    Viszont a kettő meg kioltja egymást ha az energia fogyasztást nézzük.
    A végeredményre leszek igazán kíváncsi.
  • SanMaster #1
    Gyenge, ezzel nem fognak felhasználókat átcsábítani. Az okostelefon piac már rág nem a magom számáról, meg megákról és gigákról és megapixelekről szól, hanem a design-ról. Ez u.a. a kinézet, mint két éve. GÁZ!