Gyurkity Péter

Kiszivárgott a Samsung Galaxy Alpha

A gyártó a Galaxy S5-höz hasonlító készüléket dobhat hamarosan piacra, szerényebb összeállítással.

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a Samsung a teljes szegmenst igyekszik lefedni számos eltérő megoldásával, ezek pedig nem minden esetben válnak globális szinten is elérhetővé. Most a külső források több képet szellőztettek meg egy fejlesztés alatt álló példányról, amelyről – legalábbis a hivatalos csatornákon keresztül – nem túl sok információ áll rendelkezésünkre.

A kiszivárgott felvételeken egy kinézetében leginkább a Galaxy S5-re hajazó okostelefont láthatunk, amely azonban jól érzékelhető módon kisebb a zászlóshajónál. A SamMobile által megjelentetett képek többnyire megfelelnek a vietnami blogoldalon látható felvételeknek, jó eséllyel mindkét sorozaton ugyanazt a készüléket vehetjük közelebbről is szemügyre. Ez utóbbi esetében még a dél-koreai piacra szánt LTE-A jelzés is kivehető a hátlapon, ami arra utal, hogy a Távol-Keleten biztosra vehetik a közeli megjelenést.


Azt sajnos egyelőre nem tudni biztosan, hogy milyen egyéb hardveres komponensekre számíthatunk, bár a pletykákból itt sincs hiány. A jól értesültek egy 4,7 hüvelykes kijelzőre tippelnek, amely így a középkategóriát lenne hivatott lefedni. Ehhez mások szerint 720p támogatott felbontás, egy 32 GB-os belső tároló, valamint egy saját fejlesztésű Exynos 5 Octa vagy egy Snapdragon 800 chip társulna (netán mindkettő, a régiótól függően, ahogy arra korábban is volt már példa). Ezzel a Galaxy Alpha az S5 és annak „mini” változata között foglalna helyet, a megjelenésre pedig már augusztusban sor kerülhet, vagyis nem kellene sokáig várnunk.

Azt nem tudni, hogy mely régiókban bukkanna fel a készülék, előfordulhat ugyanis, hogy a darabszám nem lesz elegendő egy globális megjelenéshez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!