Gyurkity Péter

2015-re csúszhat az iPhone phablet

A hatodik generáció nagyobbik példánya a gyártási nehézségek miatt késve jelenhet meg.

Jó ideje tudjuk, hogy az Apple idén két eltérő változattal gazdagítaná az iPhone okostelefonok kategóriáját, ezek közül pedig az egyik - a termékcsalád történetében először - 5 hüvelyk feletti, vagyis egyértelműen a phablet kategóriába tartozó érintőképernyővel jelenne meg. A mostani pletykák szerint éppen ezzel, valamint a fémburkolat színezésével akadhatnak gondok.

A belső forrásra hivatkozó cikk szerint az 5,5 hüvelykes kijelző esetében a zafírkristály használata okozott problémákat, mivel ezeket első alkalommal használják fel ilyen célra (leváltandó az eddig főszerepet kapó Corning Gorilla Glass bevonatot), márpedig az első generáció valószínűleg nem szerepel megfelelő módon a tartósságot igazolni hivatott törésteszteken. Ilyen állapotban a cég nem vállalhatja a készülék piacra dobását, a problémák kiszűrése viszont további időt és komoly munkát igényel, aminek révén a nagyobbik iPhone 6 megjelenése akár decemberre, a legsúlyosabb esetben pedig akár jövőre is átcsúszhat.

Legalább ilyen fontos körülmény, hogy az eddigiekhez képest szintén nagyobb méretű fémburkolat színezése némi elváltozást mutat, annak egyenletessége nem éri el a kívánt szintet. A viselhető termékek kategóriáját meghódítani hivatott iWatch kapcsán eközben hasonló hírek láttak napvilágot, ez egyesek szerint szintén csak decemberben jelenhet majd meg, miközben a Távol-Keleten már felbukkantak az iPhone 6 első klónjai, amelyek az idejekorán kiszivárgott felvételek alapján készültek el.

A klón megjelenése nem meglepő, erre az előző generációk képviselői esetében is sor került, ma már pedig mindenki az iPhone 6 megjelenésére készül - a kisebbik változat időben, szeptemberben bemutatkozhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!