Gyurkity Péter

Okostelefonok özönével készül a Samsung

A gyártó a Galaxy S5 egy módosított változatával és egy hajlított példánnyal készül, emellett több olcsó modell várható.

Az elmúlt hetekben egyre biztosabbá vált, hogy a Note sorozat legújabb tagja - amely egyben a zászlóshajó szerepét is magára vállalja majd - idén ősszel, egészen pontosan a szeptemberi IFA-kiállítás alatt mutatkozhat be. A cég most elárult néhány újdonságot ezzel kapcsolatban. A Korea Times cikkében arról olvashatunk, hogy a gyártó ezúttal két eltérő példányt dobna piacra, ezek közül az egyik hagyományos változat lenne, míg a második egy hajlított készüléket takar.

A cég illetékesei ugyanis arról beszélnek, hogy több, hajlított OLED-kijelzővel ellátott fejlesztést is bemutatnának a rendezvény alatt, ezek között pedig helyet kapnak majd az UHD TV-k, bizonyos hordható eszközök, valamint a Galaxy Note 4 is, tehát az okostelefonból két eltérő változatra számíthatunk. Ez utóbbi csak néhány piacon jelenik meg, tekintettel arra, hogy az ár emiatt magasabb lesz, illetve a vásárlói érdeklődés szintje eleve alacsonyabbnak mondható - eddig a Samsung egyetlen ilyen példányt készített el, a Galaxy Round azonban kizárólag Dél-Koreában bukkant fel.

A vállalat hivatalos oldalán egy User Agent profilban az új fejlesztés pontos típusjelzését is megtalálták, eszerint a készülék az SM-N910 típusszámot kapja meg, ami logikusnak tűnik, hiszen a Galaxy Note 3 esetében ez SM-N900 volt. Az oldalon az derül még ki, hogy az SM-N910A egy 5,7 hüvelykes, vagyis a sorozat előző tagjával megegyező méretű érintőképernyőt kap, a támogatott felbontás azonban 1440 x 2560 pixelre ugrik, ami jóval nagyobb pixelsűrűséget eredményezne. Ahogy azt említettük, a két készülék a szeptemberi IFA alatt mutatkozik majd be a nagyközönség előtt.


Az @evleaks is folyamatosan szállítja az újabb és újabb értesüléseket, figyelmük nem lankad, dacára annak, hogy a dél-koreai gyártó 2009 óta egymaga több mint 100 eltérő androidos megoldást szállított már le. Szintén a csúcskategóriát készülnek kiegészíteni a Galaxy S5 egy módosított változatával. Az új jövevény a Galaxy F névre hallgat, ez valószínűleg szintén megkapja majd a zászlóshajó szerepét. Ezzel kapcsolatban egyelőre mindössze annyit tudunk, hogy a támogatott felbontás 2560 x 1440 pixel, azaz Quad HD lesz, amelyhez állítólag egy Qualcomm Snapdragon 805 processzor, valamint az eddigieknél gyorsabb, akár 225 Mbps-os elérést biztosító LTE-A modem társul, mégpedig a Qualcomm MDM9635 személyében. A külső fekete színben pompázik majd, ez pedig (az LG G3-mal ellentétben) fém lesz, legalábbis a hátlap esetében.

Egy vietnami online boltban eközben két másik fejlesztés bukkant fel, amelyek már inkább a vékonyabb pénztárcájú vásárlókat szemelik ki maguknak. A Galaxy Pocket 2 nevének megfelelően egy jóval kisebb változat, kijelzője mindössze 3,2 hüvelykes, QVGA-felbontással, egy egymagos, 1 GHz-en futó chippel, valamint 512 MB RAM-mal. A hátoldalon egy 2 megapixeles, az előlapon egy VGA-kamera kapott helyet, az akkumulátor pedig 1200 mAh-s - a készülék ára 63 eurónak felel meg. A Galaxy Core 2 Duos ezzel szemben dual-SIM opciót támogat, egy 4,5 hüvelykes WVGA-kijelzővel, négymagos chippel, 768 MB RAM, egy 4 GB belső tároló, microSD, valamint egy 5 megapixeles és egy VGA-kamera társaságában, egy 2000 mAh-s akkumulátorra támaszkodva. Az ár ez utóbbi esetében 140 eurónak felel meg.

A Samsung ugyan hivatalosan egyik készüléket sem jelentette még be, a megjelenés azonban nincs már messze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #8
    Több mint 40000.-Ft ért egy gagyi használhatatlan Samsung Androiddal szennyezett kicsi aksis "Okos" telefon :)
    Az S5 meg drága és a legkisebb aksira hajtanak, a legrosszabb töltő elektronikával!
  • cloud.strife #7
    Az a baj, hogy még mindig nem jöttek rá a gyártók, hogy már nem a hardvert kellene hetente frissíteni, hanem egy jó szoftvert kéne összerakni.
  • Linkout #6
    Nem csak típus, hanem fődarab is számít. Nem tudom mitől függ az, hogy az egyik S3 gyors marad a másik a boltból kihozva 1-2 héttel később elkezd belassulni, szaggat. Nagyon nagyon sok olcsóbb samsungnak van komoly lassulása pusztán céges használattól. (Telefon, naptár, mail fiókok, netezés)

    ilyen pl az S Advance, Galaxy mini 2, Galaxy S3, (meglepő módon az SII nagyn jól megy)
  • gemihu #5
    Jó, igaz nem tudom ezek milyenek lesznek, de öcsémnek volt két készüléke is és mindkettővel szívott (illetve egyik még meg van). Az egyiket képtelen tölteni a másik meg annyira belassult sokszor hogy hihetetlen.
  • DrFantastikus #4
    az agyad ! az nem stabil.
  • gemihu #3
    Elég volna egy fajta alap,amin csak az adalékokat változtatnák, pl nagyobb akksi,nagyobb kijelző stb.. Minek ennyi ,ha nem stabil stb..
  • Narxis #2
    Frissítve meg max. az S5 lesz. Ennyit a Csamcsungról.
  • CairoJack #1
    Nincs köztük egy használható darab. Vagy túl nagy, vagy túl szutyok...