Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Samsung Galaxy Core Lite

A gyártó egy újabb belépő szintű készüléket mutatott be, amely azonban LTE-eléréssel érkezik.

Megszokhattuk a Samsung eddigi tevékenysége kapcsán, hogy a cég igyekszik a teljes szegmenst lefedni, ezért időről-időre egymástól igencsak eltérő összetételű megoldásokkal jelentkeznek. Most a belépő szint volt soron, itt pedig a Galaxy Core Lite okostelefonnal bővítenék a kínálatot, az első körben Ázsiában.

Az SM-G3586V típusjelzést kapott készülék hivatalos neve alapján a Galaxy családot egészíti ki, mégpedig igencsak szerény jellemzőkkel, amelyek között mindössze egy kivételt találunk. A kijelző egy 4,7 hüvelykes példány, amely ma már egyáltalán nem számít nagynak, a támogatott felbontás azonban első látásra nem igazán passzol ehhez, hiszen ez utóbbi mindössze WVGA, vagyis 480 x 800 pixel - ezzel az egyetlen olyan készülék a gyártó katalógusában, amely ezen felbontást LTE-vel párosítja. Az NFC támogatása megoldott, ehhez pedig a gyártók körében meglehetősen népszerű, 1,2 GHz-en futó négymagos Snapdragon 400 chip, egy 5 megapixeles hátoldali kamera (LED flash kíséretében), 1 GB RAM, egy alapesetben 8 GB-os belső tároló, microSD, valamint egy 2000 mAh-s akkumulátor társul.


A már említett kivételt az LTE-elérés biztosítása jelenti, egyáltalán nem megszokott lépés ugyanis, hogy egy ilyen szerény, olcsónak szánt megoldáson negyedik generációs technológiát tegyenek elérhetővé (még akkor is, ha az LTE valójában a 3G és a 4G között helyezkedik el). Jól jelzi a belépő szint megcélzását, hogy az Android 4.4 KitKat helyett az ennél eggyel korábbi, 4.3-as Jelly Bean verziót kapjuk majd meg a megjelenés pillanatában, a 266 dollárnak megfelelő hivatalos ár pedig szintén a vékonyabb pénztárcájú felhasználók igényeinek megfelelő.

A Galaxy Core Lite az első körben Tajvanon jelenik meg, a cég itt még nem beszél az egyéb piacok bekapcsolásáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Moha Mahnian #1
    60k Ft... Még hogy belépő szint...

    A 4,7 colos kijelző önmagában is jelzi, ez már nem egy belépőszintű készülék, azok ennél azért kisebbek! Hivatalosan ugyan nem phablet, de nem sokkal kisebb annál.