Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Samsung Tizen okostelefonja

A régóta várt fejlesztés külseje nem igazolja vissza a korábbi pletykákat, a megjelenés ősszel esedékes.

A Tizen OS várható megjelenésével, ezzel kapcsolatban pedig az első ilyen okostelefon felbukkanásával hónapok óta foglalkozik a szaksajtó, most azonban a gyártó - egy nappal a Tizen Developer Conference előtt - hivatalosan is lerántotta a leplet a megoldásról. Kisebb meglepetés érte az érdeklődőket, ám még nem minden részletet ismerünk.

Az egyszerűen csak Samsung Z névre keresztelt okostelefon külsejét illetően nem igazolja vissza a korábbi pletykákat, amelyekben egy leginkább a Galaxy S sorozathoz hasonló külalakról regéltek. Az eltérő szoftvert futtató készülék ehelyett kifejezetten szögletesre sikerült, a cég háza táján jól ismert műanyag burkolattal, így a zászlóshajókat is magába foglaló család helyett inkább bizonyos kínai gyártók fejlesztéseire hasonlít. A hardveres jellemzők listája elfogadható, hiszen itt egy 4,8 hüvelykes, 720p felbontást támogató S-AMOLED kijelzőre támaszkodnak, amelyet egy 2,3 GHz-en futó négymagos chip egészít ki (Qualcomm, avagy Intel, ez nem derül ki a bejelentésből), 2 GB RAM kíséretében.


A belső tároló mérete 16 GB-os, az akkumulátor feladatait egy 2600 mAh-s példány látja el. A hátoldalon egy 8 megapixeles kamera dolgozik, az előlapon ennek 2,1 megapixeles társa kapott helyet, mégpedig az ujjlenyomat-olvasóval egyetemben, amely a biztonságot hivatott növelni. A készülék pontos mérete 138,2 x 69,8 x 8,5 mm, súlya 136 gramm, az operációs rendszer feladatait pedig a Tizen OS 2.2.1 látja el, mégpedig LTE Cat 4 eléréssel, amely nagyjából a megszokott funkciókat kínálja, a Download Booster és az S Health 3.0 alkalmazásokkal kiegészülve.

A Samsung Z elsőként Oroszországban bukkanhat fel, mégpedig júliusban, a többi régió a harmadik negyedévben követi majd őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nextman #3
    LEhetnenek negyzet alakuak mondjuk az ikonok:) Maris mas lenne.
  • Zymkasithlord #2
    Hát ez majdnem Lg l9 dizájn. Ha nem azt írná,hogy samu akkor tutira annak lehetne nézni első pillantásra.
  • NEXUS6 #1
    Ez inkább olyan piac tesztelős, óvatos duhaj, teknolódzsi bemutatkozós teló.
    Csak sajna pont ezért bukásra van ítélve, pedig jó lenne már egy igazán nyerő, új OS az Android sivatagban.

    Egy szuperdrága telóval kellett volna reklámozni, mondjuk ár alatt, hogy 1 év múlva mindenki ilyet akarjon. Így sülyésztő mint a Bada, sajna.