MTI

2,5 millió állami iratot digitalizáltak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél

Iratdigitalizálási projekt segítségével hatékonyabbá vált az állami ingatlanok elbirtoklásának megakadályozása - áll a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) közleményében.

A projekthez az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar állam 281 millió forintos támogatást biztosított. A 2013 áprilisában indult program segítségével azonosítják az elbirtoklásban veszélyeztetett, állami vagyonelemeket a közép-magyarországi régióban - írja az MNV, hozzátéve: a fejlesztés eredményeképpen sikeresebben tudják megelőzni vagy megakadályozni a régióban lévő, jellemzően nagy értékű állami ingatlanokra érkező elbirtoklási igényeket és eljárásokat.

A projekt során összesen 2,5 millió oldalt dolgoztak fel optikai szövegfelismerő szoftverrel és rögzítettek hozzájuk indexadatokat. A fejlesztés révén lehetővé válik az elbirtokláshoz kapcsolódó kérelmek elektronikus beküldése és csökkenhet a jelenlegi papíralapú működésből fakadó hosszabb ügyintézési idő - derül ki a közleményből. A projektet az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében elnyert támogatásból valósította meg az MNV kizárólagos tulajdonában lévő PRIV-DAT Dokumentum Archiváló és Tároló Kft. - tájékoztat az MNV.

Az elbirtoklás a tulajdonjog megszerzésének egyik módja. Az elbirtoklás útján az szerzi meg a dolog tulajdonjogát, aki azt a jogszabályban előírt időszakon át szakadatlanul a sajátjaként birtokolja. Ugyanakkor mégsem birtokolja el a dolgot az, aki bűncselekménnyel, erőszakkal vagy alattomos módon jutott birtokába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    A komcsi titkokat rejtő mágnesszalagokat raknák már ki a netre, ezek a komprádor, cionbérencek!