Gyurkity Péter

Egyedire szabható ZenFone az Asustól

A Moto X példáját követné az Asus, amely a ZenFone családot egészítené ki két újabb példánnyal.

Egy kínai portál számolt be a tajvani gyártó terveiről, mégpedig egy vállalaton belüli tájékoztatóra és megbeszélésre hivatkozva. Ezen többek között elhangzott, hogy a szigetország piacán jelenleg az ötödik helyen állnak, amely leginkább a három tagból álló ZenFone család középső, 5 hüvelykes példányának köszönhető, ám további változatokkal készülnek.

Ezek egyike a ZenFone 5 LTE, amely nevének megfelelően támogatja majd a gyorsabb elérést. Könnyen előfordulhat, hogy a másik fontos újítás a vezeték nélküli töltés lehetősége lenne, ám erről konkrét információ még nem jelent meg, mint ahogy azt a részletet is kellő óvatossággal kell kezelnünk, hogy a korábban alkalmazott Intel chipek helyett az új példányban egy Qualcomm-tól származó processzor kapna helyet. Az egyéb jellemzők mindenesetre maradnának változatlanok, így az 5 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontást támogató érintőképernyő mellett 2 GB RAM szerepelne még a listán.


ZenFone 5

Számunkra ennél érdekesebb hír, hogy a cég egy ZenFone DIY modellen is dolgozik, amelynek neve viszont arra utal, hogy ez a telefon minden korábbi változatnál jobban testre szabható lenne, vagyis a vásárlók (a Motorola Moto X okostelefonjához hasonlóan) az eddigieknél nagyobb beleszólást kapnának a pontos összetételbe és a végső kialakításba. Sajnos egyéb részletek ezzel kapcsolatban még nem jelentek meg, ám a forrás úgy véli, hogy a hivatalos bemutatóra már június elején a Computex 2014 kiállításon sort keríthetnek.

Az Asus idén szeretne 5 millió ZenFone-t értékesíteni, ebben az új modellek is szerepet játszhatnak majd, bár azt még nem tudjuk, hogy ezek pontosan mikor és mely piacokon bukkannának fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!