Berta Sándor

Máris szabadul a börtönből a LulzSec vezetője

A hackercsoport vezetője azért kaphat enyhe büntetést, mert együttműködött a hatóságokkal.

Hector Xavier Monsegur vagyis "Sabu" viszonylag enyhe, 7 hónapos börtönbüntetéssel megúszta a LulzSec-ügyet, annak ellenére, hogy a csapat vezetője volt. Az ok egyszerű: a férfi rendkívül sokat segített a hatóságoknak, így a héten kiengedhetik. Ugyanakkor kiderült, hogy ha nem lett volna ennyire együttműködő, akkor az általános gyakorlat alapján 21-26 hónap letöltendő börtönt kaphatott volna.

Monsegur már röviddel a 2011-es letartóztatása után bűnösnek vallotta magát hitelkártya-csalásban, számítógépes rendszerek feltörésében és személyazonosságok ellopásában. Ő volt a LulzSec csoport egyik vezetője, leginkább az jellemezte, hogy a dolgokat nem vette túl komolyan, minden akciót megpróbált elviccelni. Letartóztatása után Sabu a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) dolgozott és segített lebuktatni számos korábbi társát, köztük volt Jeremy Hammond, alias Anarchaos, aki szintén a LulzSec egyik vezetője volt, továbbá Ryan Ackroyd ("Kayla") és Jake Davis("Topiary") Londonból, valamint Darren Martyn ("pwnsauce") és Donncha O'Cearrbhail ("palladium") Írországból.


Az FBI ügynökei Monsegur segítségével állítólag 300 tervezett hackertámadást tudtak megakadályozni. Ezek közül számos az amerikai fegyveres erők, az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa, a NASA és cégek ellen irányult volna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • heist #5
    Ilyen dagadt bevándorló zsírdisznók akarják megváltani a világot meg hinni, hogy ők a faszagyerekek?

  • Camouflage #4
    Igazabol nem lennek meglepve, ha nehany het/honap mulva varatlan balesetben elhalalozna. Gerinctelen fereg.
  • BrockSamson #3
    Hat igen, aki korpa koze keveredik...
  • Macropus Rufus #2
    azért hamar becsicskult amikor megtudta, hogy 2 évet kaphat.
    Gondolom jó sok barátja lesz a jövőben.... minden ismerősét feldobta.
  • dzsagon #1
    az ügyvéd meg táncol ott mellette?