Gyurkity Péter

Júniusban jöhet a Samsung Galaxy S5 Prime

A Samsung saját zászlóshajójának prémium változatán dolgozik, de az olcsóbb készülékeket is kiegészítené.

Néhány érdekes kép bukkant fel a világhálón, amelyeket egy magát közelebbről megnevezni nem kívánó forrás küldött el a témával foglalkozó portáloknak. Ezeken a Samsung állítólagos új csúcskategóriás megoldása látható, amely legtöbb részletében az eredeti Galaxy S5 frissítéseként, annak tökéletesítéseként fogható fel.


A Galaxy S5 Prime ennek megfelelően külsejét és belső tartalmát illetően is a közvetlen elődre hajaz, néhány fontosabb változtatással. A kijelző ezúttal 5,2 hüvelykes, a támogatott felbontás pedig Quad HD, vagyis 1440 x 2560 pixel. Processzorként a Qualcomm Snapdragon 805 teljesítene szolgálatot a burkolat alatt (ebben a szerepkörben eredetileg a Snapdragon 801 chip volt megtalálható), mégpedig négymagos kivitelben, immár az Adreno 420 grafikus vezérlő társaságában. A RAM mérete 2 GB-ról 3 GB-ra ugrik, a pletykák szerint pedig a szoftveres oldalon alapesetben is az Android 4.4.3 lenne megtalálható.


A burkolat alumíniumból készül, a hangszóró pedig az előlap alsó részéről a hátoldalra került. A Samsung állítólag (az eredeti hiányosságok és hibák kiküszöbölése, a vásárlók elégedettségének és bizalmának növelése mellett) az LG-nek nem hagyna elegendő teret az újbóli lendület megtalálásához, ezért is dobnák piacra az új készüléket még júniusban, hogy az új G3 rögtön megfelelő riválisra találjon. Amennyiben hihetünk a forrásnak, a telefon egyelőre a tesztelési fázisban jár, azt még nem tudni, hogy a gyártó mennyiben és miként kompenzálná az eredeti S5-tel rendelkezőket a korai váltásért.

A cég ezzel egy időben a biometrikus eszközök szélesebb körű alkalmazásán dolgozik, ennek köszönhetően pedig az íriszolvasó nemcsak a drágább, de az olcsóbb fejlesztéseken is helyet kapna. Az első körben a csúcskategóriás telefonokon jelenne meg az újabb funkció, ezt fokozatosan tennék elérhetővé a szerényebb jellemzőkkel megáldott példányokon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DrFantastikus #1
    varjuk szeretettel ! ! !