Berta Sándor

Vita a vírusirtókról

A Bitdefender cég vitatkozik a Symantec állításával, szerintük nem teljesen igaz, hogy a vírusirtók halottak.

Brian Dye, a Symantec második számú vezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy a vírusirtó programok egyre kevésbé hasznosak, ezért a bekövetkező támadások megelőzése helyett fokozatosan előtérbe kerül a felmerülő károk enyhítése és az elemzés. Dye hozzátette: a Norton Antivirus már régóta nem generál megfelelő bevételt, ezért a vírusirtó gyakorlatilag "halott". A menedzser szavaira Catalin Cosoi, a Bitdefender biztonsági cég vezető biztonsági elemzője reagált, ő közölte: a kijelentés, hogy a vírusirtók halottak, bátor volt, de nem fedi 100 százalékban a valóságot. Az igazság valahol a két véglet között van.

Cosoi egyetért azzal, hogy ha egy cég kizárólag a vírusirtókra támaszkodik, zsákutcába vezet. Viszont amennyiben valaki azt állítja, hogy a vírusirtók halottak, az olyan, mintha azt mondaná, hogy az Aspirin halott, azért, mert nem gyógyítja meg a rákot és az emberiséget sújtó minden más betegséget. Ezzel szemben az Aspirin még mindig jó például fejfájás vagy egy könnyebb megfázás esetén, s az emberek ezért igényt tartanak rá. Más betegségekre más gyógyszereket fejlesztettek ki. Hasonló a helyzet az IT-ágazatban is; a vírusirtás csak egy funkció a biztonsági csomagokon belül.

A Bitdefender elemzője szerint mindenesetre van igazság Dye szavaiban, különösen, ha valaki megérti a mögöttes okot. A Bitdefender is a biztonsági ipar továbbfejlesztésén dolgozik, és lassan lesz eredménye a munkájuknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!