MTI

Emailben zaklatott, kényszergyógykezelésre utalták

Több éven keresztül zaklatott egy Zala megyében élő írónőt az a férfi, akinek a bíróság kényszergyógykezelését rendelte el - tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség.

A negyvenes éveiben járó férfi hét-nyolc éven keresztül, kisebb-nagyobb megszakításokkal bizarr, nyugtalanító, fenyegető tartalmú e-mail üzeneteket küldözgetett. Az üzeneteket egy álnéven publikáló, Zala megyében élő krimiírónő internetes közösségi oldalának hivatalos lapjára küldte el. Az írónő tavaly októberben már olyan komoly, félelmet keltő fenyegetéseket kapott, amelyek miatt feljelentést tett az ismeretlen zaklató ellen.

A nyomozás során sikerült azonosítani a zaklató személyét, akit "személy elleni, erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt" gyanúsítottként hallgattak ki. Azt mondta: az írónő könyvei olyan nagy hatással voltak rá, hogy ezért próbált akár erőszakkal is a közelébe férkőzni. Az igazságügyi pszichiáter szakértő megállapította, hogy a zaklató súlyosan beteg, hasadásos elmezavara van. Olyan fokú elmebetegség esetén, amikor az érintett belátási képessége teljesen hiányzik, a büntető törvénykönyv kizárja a büntethetőségét, ezért a nyomozást vele szemben meg kellett szüntetni. A bíróság ugyanakkor elrendelte a férfi ideiglenes kényszergyógykezelését - közölte a főügyészség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!