MTI

7 százalékkal nőtt Romániában a szélessávú internetkapcsolatok száma

Tavaly 7 százalékkal nőtt Romániában a szélessávú internetkapcsolatok száma, amely elérte a 3,84 milliót - közölte hétfőn a román távközlési hatóság.

A magánszemélyek esetében a növekedés 8 százalékos volt, 3,5 millió internetkapcsolatot jegyeztek az ő esetükben. A jogi személyeknél a széles sávú internetkapcsolatok száma 340 ezren stagnált. A háztartások 46,2 százalékának volt széles sávú internete, ami 3,4 százalékos növekedés 2012-höz képest.

Vidéken tavaly is gyorsabb ütemben nőtt a széles sávú internetkapcsolatok száma. Ez a növekedés 13 százalékos volt, és a kapcsolatok száma elérte az 1 milliót, a városokban 5 százalékkal 2,8 millióra gyarapodtak a hozzáférések. A hatóság múlt héten közölte, hogy Romániában tavaly 35 százalékkal 13,6 millióra nőtt a mobil internetkapcsolatok száma, ami magában foglalja a mobiltelefonos és egyéb hordozható modemes internetes csatlakozásokat. Ebből 9,6 millió a széles sávú internetkapcsolat.

Romániában a mobiltelefon használók száma viszonylag változatlan maradt. Tavaly 22,9 millió aktív felhasználót tartottak nyilván, ami 0,3 százalékos növekedést jelent. 13,5 millió feltöltő kártyát regisztráltak, és 9,4 millió előfizetéses felhasználót. 4,7 millió vezetékes telefonkapcsolatot jegyeztek, ami 2 százalékos növekedést jelent, ugyanakkor 5,1 milliárd percre csökkent a vezetékes telefonokon beszélt idő, miközben mobiltelefonokon 63,6 milliárd percet beszéltek az emberek, ami 3,3 százalékos növekedésnek felel meg tavalyelőtthöz viszonyítva. A romániai lakosság tavaly 16,9 millió sms-üzenetet küldött, ami 22 százalékkal haladja meg a 2012-ben jegyzett adatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!