Gyurkity Péter

WP8-cal jelenik meg a Samsung ATIV SE

A gyártó pletykákban többször felbukkanó WP-okostelefonja nem kapja meg a szoftver új verzióját.

A magukat jól értesültnek beállító külső források már többször hírt adtak arról, hogy a Samsung ismét piacra dobna egy saját készüléket a Windows Phone szoftverrel, így nem hagyná el a platformot. Az eddig többnyire ezen pletykákban felbukkanó ATIV SE okostelefon azonban a jelek szerint az induláskor még nem kapná meg az operációs rendszer legfrissebb verzióját.

A Verge közelebbről meg nem nevezett forrásokra hivatkozva ír most arról, hogy a Windows Phone 8.1 - dacára annak, hogy a napokban nyerte el az RTM-státuszt, vagyis a megjelenésre gyakorlatilag készen áll a szoftver - a megjelenés pillanatában nem lesz megtalálható a készüléken, az ezt áprilisban beszerző vásárlók így kénytelenek lesznek várni a frissítéssel. A kép azonban még némileg ködös, egyesek szerint a telefon odaát kizárólag a Verizon kínálatában lesz kapható, ám nincs kizárva, hogy egyéb szolgáltatók és régiók is részesülnek majd a debütálásból.


Ami a hardveres jellemzőket illeti, itt gyakorlatilag egy átcímkézett és alternatív szoftverrel megjelenő Galaxy S4-et vehetünk majd a kezünkbe, hiszen a listán ezúttal egy négymagos Qualcomm Snapdragon 800 chip, egy 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelző, 2 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, microSD, valamint egy 13 megapixeles kamera szerepel, 600 dolláros áron (ez utóbbi nyilván hűségszerződés nélkül értendő).

A készülék más források szerint április 18-án jelenik majd meg, a Windows Phone 8.1 valamikor később válik azon elérhetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sascha #3
    Elég félrevezető ez az alcím, mert, ahogy a cikkben szerepel is: megkapja, csak nem azzal jelenik meg.
  • Vol Jin #2
    Így lesz összehasonlítási alap melyik OS a jobb, ha összevetik egy S4-el.
  • tomboy013 #1
    Ezen az áron a Lumia 930 sokkal jobb vétel lesz.