Gyurkity Péter

Samsung Galaxy S5 mini részletek

Külső forrás számolt be a közeljövőben megjelenő okostelefon részleteiről, néhány megmaradó kérdőjellel.

Néhány nappal ezelőtt az új HTC One (M8) mini változatának valószínű felbukkanásáról írtunk, most pedig a Galaxy S5 kisebb testvérének részletes specifikációja bukkant fel a világhálón, így a dél-koreai gyártó esetében valamivel több információ áll a rendelkezésünkre.

A forrás szerint a Samsung SM-G800 típusjelzéssel dobná piacra a Galaxy S5 mini okostelefont, amely a következőképpen festene: 4,5 hüvelykes Super AMOLED érintőképernyő, 720p támogatott felbontás, egy négymagos Qualcomm Snapdragon 400 chip, 1,5 GB RAM, egy 16 GB-os belső tároló, valamint egy 2100 mAh-s akkumulátor, amelyet egy 8 megapixeles hátoldali kamera, illetve annak 2 megapixeles előlapi társa egészít majd ki. A készülék továbbá megkapná az eredeti készüléknél is jelenlévő IP67-besorolást, amely a por elleni védelem jelenlétét, valamint 30 percen át tartó vízállóságot tanúsít, ez utóbbit legfeljebb 1 méteres mélységnél.

A szoftveres oldalon az Android 4.4 KitKat teljesít majd szolgálatot, itt tehát nem lesz gond a frissítéssel, úgy tűnik azonban, hogy az eredeti változattal ellentétben az ujjlenyomat-olvasó, valamint a pulzusszámot mérő funkció nem lesz jelen a készüléken. Érdekességként megjegyzik, hogy a 1,5 GB RAM jelenléte a Galaxy Grand 2 phablet esetében igazolódott még be, márpedig ez a telefon szinte teljesen megegyezik az imént felsorolt specifikációval, vagyis a gyártó gyakorlatilag ezt a példány mutatná be egy jóval kisebb köntösben.

Az ár és a megjelenési dátum egyelőre ismeretlen, erre talán a nyár elején kerítenek majd sort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skyline #2
    Túlárazott hypetelefon lesz akárcsak kisebb és nagyobb tesói....
    Sosem értettem az S2 de fpként S3 óta a hype-ot mert más gyártók olcsóbban mérföldekkel jobb minőségű és korrektebb teljesítményű telefonokat dobtak a piacra...
  • Inquisitor #1
    Hát nem győzött meg, az IP67 jól hangzik, de akkor már inkább ZTE Nubia Mini (LTE), Snapdragon 600-al meg az IGZO kiejlzővel, 2/16GB memóriával. Annak legalább ára is van. ;)