SG.hu

Ötödik alkalommal szervezik meg a Veletech kütyüexpót

Áprilisban ötödik alkalommal kerül megrendezésre hazánk legnagyobb kütyükiállítása. Mobil, hardver, IT, tuning, modding, házimozi egy helyen.

Tavaly kétezer embernél is többen voltak a Veletech kiállításon, ami idén ötödik alkalommal nyitja meg kapuit április 19-én, szombaton. A helyszín változatlan, a budapesti Millenáris "B" csarnokában állítanak ki a technológiai iparágak szereplői. A Veletech egy kicsi, szűk körű olvasói sörözgetésből nőtte ki a magát az elmúlt években. Öt éve még Mobile Meeting néven, öt gyártó részvételével zajló esemény volt, 2014-ben viszont már a legnagyobb mobilos, hardveres és kütyüs kiállítás kerekedett ebből, amely immáron harmadik éve Veletech néven gyűjti maga alá a tech innovációkat, termékeket és kiállítókat.

A szervezők minden eddiginél több kiállítóra számítanak, és már nem csak a gyártók, hanem forgalmazók is megtalálhatók lesznek a Millenáris "B" csarnokában, akik több márka termékeit is magukkal hozzák. A mobilos vonal szinte teljes pompájában kint lesz, az itthon hivatalosan is kapható márkák termékei egy kivétellel megtapogathatóak lesznek. Nagy erőkkel vonul fel a hardveres rész is, ahol nem csak a kiállított újdonságokat lehet megszemlélni, hanem a tehetséges hazai fiatal modderek által (át)épített számítógépek is versenyre kelnek, illetve megcsodálhatóak lesznek. A nagyközönség azt is nyomon követheti, hogy miképp lehet extrém körülmények között, folyékony nitrogénnel egy számítógép teljesítményét az egekbe rántani, az izgalmakat pedig a versenyautó-szimulátor és az Oculus Rift kipróbálásával fokozhatják.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a régi számítógépes játékok sok emberben keltenek nosztalgiát. Idén a régi számítógépes játékok mellett a retró mobiltelefonok is kiemeltebb szerepet kapnak a Mobilmementók gyűjteményének jóvoltából, illetve az iCentre régi Macintosh gépekből rendez be egy tárlatot. Az kostelefonos alkalmazásbemutatók sem maradnak el, magyar fejlesztők munkáit lehet majd kipróbálni az App Szigetek részlegen. Ahogyan az elmúlt években mindig, most is lesznek előadások a színpadon, ám ezúttal nem elsősorban nagy cégek mutatják be termékeiket itt, hanem inkább szakmai jellegű programot terveznek.


Lesz gyermekmegőrző a legkisebbeknek, ahol a klasszikus játékokon (kifestő, lufi, zsírkréta) túl táblagépek is szolgálják majd a legfiatalabbak szórakozását. Akárcsak az eddigi években, a Veletech Moddingverseny keretében most is szavazhat a közönség a nekik legjobban tetsző átalakított számítógépre és a legszebb standra is. Számos cég szervez ügyességi vagy éppen szerencsére bízott játékokat a helyszínen, s persze lesz "központi" tombola is a nap végén, ahol értékes nyeremények várnak kisorsolásra.

A Veletech 2014. április 19-én, szombaton, délelőtt 10-kor nyitja kapuit, de aki már pénteken szeretné látni, hogy a mobilos cégek milyen újdonságokat hoztak magukkal, az figyelje árgus szemekkel a Telenor Facebook oldalát, ugyanis április 18-án, tehát egy nappal a Veletech előtt, ugyanott a Millenáris "B" csarnokában lesz az Okostelefon Akadémia következő állomása, ahová korlátozott mennyiségű (nagyjából 400 fő), előzetes regisztrációval rendelkező érdeklődőt vár a mobilszolgáltató. Az Okostelefon Akadémia ideje alatt a mobilkommunikációs témájú standok már üzemelni fognak. Aki a péntek este 6-kor kezdődő rendezvényen ott lesz, másnap a Veletechre is díjmentesen léphet be. (Ugyanakkor a tombolán való részvételre csak azok jogosultak, akik belépőjegyet váltanak a bejáratnál, tehát sem a tiszteletjeggyel érkező szakmabeli kollégák, sem az Okostelefon Akadémia karszalagjával érkezők nem vesznek részt a sorsoláson.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!