Gyurkity Péter

ASUS: áprilisban jön a ZenFone-trió

A CES alatt bemutatott három új készülék áprilisban jelenik meg, az első körben Kínában.

Az ASUS még a januári CES során mutatta be a három ZenFone okostelefont, amelyek legfőbb érdekessége a burkolat alatt dolgozó Intel Atom chip. Ezen készülékek még mindig nem bukkantak fel a piacon, a hivatalos oldalon is mindössze azok specifikációját találjuk meg, ám Kínában már a következő hónapban sort kerítenek a rajtra. A megjelenés napja az ázsiai országban április 11. lesz, a három telefon ára sorrendben 200, 150, valamint 100 dollárnak felel meg. Mindhárom testvér alapesetben az Android 4.3-as verziójára támaszkodik, ám a cég már ígéretet tett arra, hogy a megjelenést követően nem sokkal frissítik a szoftvert a legújabb, 4.4-es változatra. A globális megjelenés menetrendjéről egyelőre nem beszélnek, ám nyilván nem Kína az egyetlen kiszemelt célterület.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Emlékeztetőül, a három példány közül a ZenFone 6 számít a legnívósabbnak, ez nevének megfelelően egy 6 hüvelykes IPS-kijelzővel érkezik, amely 1280 x 720 pixel felbontást támogat. A listán emellett egy 2 GHz-en futó, ikermagos Intel Atom Z2580 chip, 1 GB RAM, 8 GB-os belső tároló, egy 3300 mAh-s akkumulátor, valamint egy 13 és egy 2 megapixeles kamera szerepel. A Zenfone 5 ezzel szemben egy 5 hüvelykes, azonos felbontással érkező érintőképernyőt, ugyanazon processzort, azonos méretű memóriát és belső tárolót, egy 8 megapixeles hátoldali kamerát, továbbá egy 2110 mAh-s akkumulátort vonultat fel.

A ZenFone 4 értelemszerűen a legkisebb példány, ennek 4 hüvelykes kijelzője WVGA-felbontást támogat, egy ikermagos, 1,2 GHz-en futó Atom Z2520 chip, 1 GB RAM, 4 GB-os belső tároló, 5 megapixeles hátoldali kamera, valamint egy 1200 mAh-s akkumulátor kíséretében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!