Gyurkity Péter

Kiszivárgott a Galaxy S5 Zoom

Az előző generációhoz hasonlóan az új készülék is megkapja saját speciális változatait.

Eddig sem fért sok kétség ahhoz, hogy a Samsung folytatja a tőle megszokott harcmodort, és igyekszik majd minél több eltérő példányt piacra dobni, hogy lefedje a teljes szegmenst, most azonban felbukkant a Galaxy S5 Zoom specifikációja, így az S4-hez hasonlóan ismét kezünkbe vehetjük majd a fotózásra kiélezett telefont.

Szemben az előző generációnál alkalmazott 4,3 hüvelykes kijelzővel, annak qHD felbontásával, ikermagos chipjével, valamint 16 megapixeles hátoldali kamerájával, az új jövevény - a GFXBench weboldala szerint Samsung SM-C115 néven - már egy 4,8 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelzőre támaszkodik, amelyet a cég saját Exynos 5 Hexa processzora (1,3 GHz-es órajelen), az ARM Mali-T624 grafikus vezérlő, 2 GB RAM, alapértelmezetten egy külön memóriakártya és belső tároló, valamint az Android 4.4.2 KitKat operációs rendszer egészítené ki.

A hátoldali kamera ezúttal egy 20 megapixeles példány (5184 x 3888 pixel felbontással), ezt az előlapon annak 2 megapixeles társa kíséri, ellátva az 1080p felbontású videók rögzítésének feladatát. Nagy kérdés azonban, hogy a gyártó mennyiben szeretné csökkenteni az okostelefon fizikai méretét, ez ugyanis az S4 Zoom esetében meglehetősen nagy volt, itt tehát van mit javítani.

Mivel a fent említett részletek egy benchmark oldalon bukkantak fel, azt még nem tudjuk, hogy a Samsung mikor és milyen áron mutatná be a készüléket, a további részletekre még várnunk kell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!