MTI

Facebook-oldalon buzdítják szavazásra az először választókat

Facebook-oldalt indított az áprilisban először választóknak a Nemzeti Választási Iroda (NVI). Az oldalon a választáshoz kapcsolódó információkat tesznek közzé.

Áprilisban körülbelül 400 ezer fiatal (18-22 éves) lesz jogosult arra, hogy először szavazhasson a parlamenti választáson, ők azok, akik a 2010-es választáson még nem voltak szavazókorúak, de az azóta eltelt időben nagykorúvá váltak. Az NVI az ő tájékoztatásukra indította oldalát a facebook.com/elsovalaszto2014 címen. Az oldalon a választáshoz kapcsolódó információkat, adatokat, grafikonokat, ábrákat tesz közzé az NVI, és terveznek egy kvízjátékot is.

Az oldal nem az NVI intézményi oldala, hanem kifejezetten az elsőválasztók számára készült tematikus oldal. Januárban és februárban elsősorban a kampány célját mutatják be, és általánosabb, tájékoztató jellegű információkat tesznek közzé. Március-április folyamán pedig hangsúlyosabb szerepet kap a választáson való részvételre történő felhívás, a választás jelentésének, fontosságának bemutatása, a részvétel ösztönzése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!