MTI

Romániában azonosították a hírszerzés főnökének postafiókját feltörő hackert

A román bűnüldöző szervek Arad megyében azonosították azt a hackert, aki többek között a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) vezetőjének elektronikus postafiókját is feltörte a közelmúltban - közölte a Mediafax hírügynökség a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) közleményére hivatkozva.

Az ügyészség a konkrét ügyeket és a hacker álnevét nem említve adott hírt egy szerda reggeli Arad megyei házkutatásról. A közlemény szerint alapos a gyanú, hogy L.M.L. törte fel megannyi román közszereplő elektronikus postafiókját, gátolta meg az érintettek hozzáférését saját levelezésükhöz, és hozta nyilvánosságra az érintettek magánleveleit. A Mediafax tudni véli, hogy a Guccifer és Micul fum (Kis füst) álnéven működő L. Marcel Lehelről van szó, aki George Maior hírszerzési főnök postafiókját is feltörte. Az ügyészség közölte: a gyanúsított férfit egyszer már elítélték számítógépes bűncselekmények miatt. Azt is hozzátette, hogy a nyomozásban a román bűnüldözők az Egyesült Államok illetékes szerveivel működtek együtt.

Korábbi közlések szerint a Guccifer álnevű internetes kalóz áldozatainak lajstromára a romániai közszereplők mellett megannyi külföldi személyiség is felkerült. Ő törte fel tavaly többek között Colin Powell volt amerikai külügyminiszter elektronikus postafiókját, és ő hozta nyilvánosságra a Corina Cretu román szociáldemokrata európai parlamenti képviselő Powellnek küldött szerelmes leveleit. Az amerikai politikus emiatt magyarázkodásra kényszerült. A Mediafax szerint a Guccifer álnevű hacker a Bush és a Rockefeller család tagjainak, valamint Steve Martin színésznek a személyes leveleihez és dokumentumaihoz is hozzáfért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!