Gyurkity Péter

Megvan a Samsung új Windows Phone telefonja

A világhálóról levadászott részletek alapján a szemfülesek szerint megvan a telefon pontos típusa.

Az elmúlt hetekben ismét felmerült, hogy további gyártók dobhatnak piacra okostelefonokat, amelyek a Microsoft mobil operációs rendszerét futtatnák, a visszatérők között pedig olyan nagy nevek is felbukkantak, mint a Samsung. Szemfüles internetezők szerint már a készülék pontos típusjelzését is tudni lehet.

A Bluetooth SIG, amely a vezetéknélküli szabványt használó okostelefonokat hagyja jóvá, saját oldalán említi meg az új jövevényt, mégpedig az SM-W750V típus alatt. A Samsung internetes oldalán pedig egy kódból visszafejtett részlet arra utal, hogy a fejlesztés támogatja az 1920 x 1080 pixel felbontást, az LTE-elérést, alapértelmezett böngészője pedig az Internet Explorer lesz - az említett típusjelzés a gyártó lapján is szerepel, mintegy megerősítve annak létezését.

Az IE jelenléte alapján vélik úgy az érdeklődők, hogy a készülék a Windows Phone operációs rendszer alá készül, az oldalon feltüntetett felbontás pedig egy 5 hüvelyk körüli érintőképernyő jelenlétére utal. Mindezen jellemzők alapján egy kifejezetten csúcskategóriás okostelefont vehetnénk kezünkbe, már csak az a kérdés, hogy a hivatalos megjelenésre valóban sor kerül-e, és ha igen, pontosan mikor.

A cég nyilván még az idei évben szeretné piacra dobni a készüléket, ehhez azonban komoly elkötelezettségre lesz szükség a platform mellett, ami egyelőre - finoman szólva - kérdéses.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #8
    Ketlem, hogy az iPhone propriatery alkatreszeinek (pl. A7 v. M7) a drivereit par nap alatt be tudnak illeszteni a WP-be - foleg az Apple akarata ellenere :)
  • Vol Jin #7
    Driverek fordítása a forráskódba. Azok ugye az alkatrészgyártóknál megvannak.

    Meg ugye a gombok lekezelése.

    Pár nap elég rá?
  • matrix222 #6
    A Android a legsebezheobb folepites. Ehez hasonlokat nehany iskolaban ingyen adjak a fiatalsagnak, hogy is is nepszerusitsek.
  • Papichulo #5
    Egy hozzáértő mérnök bármelyik Galaxyra vagy iphonra feltudná tenni a WP-t.

    Csak az a kerdes, hogy mekkora munkaval... :)
  • Vol Jin #4
    Re:Armagedown

    Valójában bármelyik létező modelljére ráteheti a Windows-t. Olyan ez a kérdés, hogy egy csupasz PC-re milyen OS-t rakjunk. Hát amilyet akarsz. Egy hozzáértő mérnök bármelyik Galaxyra vagy iphonra feltudná tenni a WP-t. Nem is értem ezt a hírhozamot, hogy melyik gyártó fejleszt WP-s telefont. Hát amelyik úgy dönt, hogy azt égeti a flashbe.
  • Armagedown #3
    Ha nem Galaxy lesz a neve, akkor nem fogják megvenni a Sasung fanok :))
    Nekik csak ez az egy dolog számít csak
  • tomboy013 #2
    A Samsung maradjon inkább a Droidnál, a minőségi WP telókat hagyják a Nokiára/MS-re. Azok foglalkoznak is a platformmal.
  • cateran #1
    Vajon lesz benne olyan high-end feature, hogy usb tethering, vagy azt csak 2020 utanra tervezi az MS?