Gyurkity Péter

Sony Xperia E1, Galaxy S5 részletek

A Sony két újabb családtagot jelentett be, míg a Samsung készülékéről szivárognak az adatok.

A cím és a bevezető látszólag ellentmondásban van egymással, hiszen előbbiben a Sony egyetlen, míg utóbbiban már a cég két újításáról esik említés. Valóban két újabb okostelefont jelentettek be - dacára annak, hogy a CES alatt is bemutattak egy új párost - ám ezek közül az első kifejezetten a fejlődő országokban jelenik meg, így hazánkat várhatóan elkerüli.

Marad tehát számunkra a másik új jövevény, amely az Xperia E1 névre hallgat, szakterülete pedig a zenelejátszás, legalábbis a gyártó ígérete szerint. Ehhez 100 decibeles hangszórót kapunk, amely ezen adat alapján nyakunkról is leüvölti majd fejünket, bár könnyen előrfordulhat, hogy a minőség terén kompromisszumra kényszerülünk - ezt a cég a ClearAudio+ és az xLoud technológiák támogatásával igyekszik elkerülni. A hardveres jellemzők további listáján egy 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontást támogató kijelző, 1,2 GHz-es ikermagos Snapdragon 200 chip, 512 MB RAM, valamint egy 1700 mAh-s akkumulátor szerepel még.


A pontos megjelenésről és a várható árról egyelőre nem beszélnek, ám tekintettel arra, hogy a hivatalos bejelentésre Londonban kerítettek sort, a készülék várhatóan Európában is elérhető lesz, elsősorban a Walkman örökségére építve. Ennek megfelelően a telefon mozgatásával, rázogatásával léptethetünk a számok között (shake-to-shuffle), továbbá 30 napig ingyen érhetjük el a Music Unlimited katalógust.

A Samsung következő zászlóshajójával kapcsolatban folyamatosan futnak be az újabb és újabb hírek, amelyekben a fontosabb hardveres részletekre is kitérnek. Eszerint az 5 hüvelykes kijelző már a QHD-felbontást (2560 x 1440 pixel) is támogatni fogja, ehhez pedig a 64 bites Exynos 6, netán a Qualcomm Snapdragon 805 chipet kapnánk meg, egy 2900 mAh-s akkumulátor társaságában, amely az optimalizálás és a technológiai fejlesztések révén azonos mérettel 20 százalékkal nagyobb kapacitást kínál, teljes feltöltése pedig mindössze 2 órát venne igénybe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M0RN1NGST4R #3
    @MsUser
    azért a Sony árazásban sosem rugaszkodott el annyira a földtől, mint mások.
  • MsUser #2
    Kis proci és alacsony kijelző felbontással nem az élvonalba tör a Sony :)
    Valószínű az ára viszont ott lesz :(
  • Koppelson #1
    Nagyon jó ez a dizájn a sony e1nek