Gyurkity Péter

Jön a Galaxy Note 3 Lite

A Samsung méretes zászlóshajója is megkapja saját kisebb testvérét, eltérő jellemzőkkel.

A CES előtt ugyan a Samsung részéről jelezték, hogy már gondolkodnak a Note család további pályájáról, nem sokkal a rendezvényt követően azonban befutott a hír a Note 3 kisebb változatáról, amely mérete mellett néhány hardveres részletében is eltérne az eredeti fejlesztéstől.

A SamMobile értesülése szerint ugyanis a Galaxy Note 3 Lite (esetleg Neo) néven megjelenő készülék egy 5,55 hüvelykes, 720p felbontást támogató Super AMOLED érintőképernyőt kapna, amelyet 2 GB RAM, 265 ppi pixelsűrűség, egy 8 megapixeles hátoldali és egy 2,1 megapixeles elülső kamera, 16 GB-os belső tároló és microSD, illetve egy 3100 mAh-s akkumulátor egészítene ki. Érdekesség, hogy egy hatmagos chipet említenek az első benchmark eredményekben, amelynek mind a hat magja egyszerre végzi dolgát, ez egészen pontosan az Exynos 5260 lenne.

Ami a külsőt illeti, itt alig érzékelhető változás, hiszen mind a szín, mind pedig a cserélhető hátlap megmarad, mindössze a méret csökken valamelyest. Az S-PEN szintén elérhető lesz, annak minden megszokott szoftveres funkciójával, míg operációs rendszerként egyelőre az Android 4.3 található a listán, a 4.4 KitKat egy későbbi frissítés eredményeként lenne letölthető. A Bluetooth 4.0, az MHL 2.0, valamint a microUSB-csatlakozó mellett HSPA+, illetve LTE-elérést kapunk, attól függően, hogy melyik példányt választjuk majd ki.

A hivatalos bemutatóra várhatóan a februári MWC alatt kerítenek sort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mapi #1
    Free tab
    http://58854.w54.wedos.ws/referral/35385cbe