Nyerges Tibor

4, 5 és 6 collos mobiltelefonokat jelentett be az ASUS

A tajvani cég új okostelefon-családja 4-től 6 hüvelykesig többféle kijelzőmérettel Intel Atom processzorokkal, ötféle színben érkezik.

Az ASUS bejelentette a ZenFone sorozat megjelenését melynek magyarországi megjelenése a második negyedévben várható. A legkisebb, legolcsóbb 4 collos verzióban 1,2 GHz-es Intel Atom Z2520 processzort találunk négyszálas Hyper-Threading technológiával. Két beépített kamerája közül a főkamera 5 megapixeles. Akkumulátora 1170 mAh kapacitású, a készülék 115 grammot nyom, és öt színben kapható: szénfeketében, gyöngyházfehérben, meggyvörösben, égkékben és napsárgában.


ZenFone 4

Az 5-be nevéhez illően már egy 5 méretes, 5 hüvelykes IPS-panelt szereltek 1280 x 720 pixeles felbontással. Vastagsága a szélén 5,5 mm-es, elvékonyodó. Az eszköz bármilyen digitális tollal, illetve akár kesztyűs kézzel is használható. A készülék Intel Atom Z2580 processzora már 2 gigahertzen fut, emellé társul egy 8 megapixeles, képstabilizátorral ellátott PixelMaster főkamera. Ez BSI-szenzoros, széles (f/2,0) rekeszű objektívvel. Alacsony megvilágítású módja (Low-Light Mode) megméri a rendelkezésre álló fény mennyiségét, és úgy állítja be a pixelméretet, hogy növelje a fényérzékenységet. Memóriája szintén 1 GB. Négy színben, szénfeketében, gyöngyházfehérben, meggypirosban és pezsgőaranyban lesz kapható.


ZenFone 5

A ZenFone 6 nem meglepő módon 6 hüvelykes képátlójú HD-kijelzővel rendelkezik, és ez is bármilyen digitális tollal használható. Processzora megegyezik az előzővel (Z2580 2 gigahertzen). A fejhallgatóval virtuális térhatású hangzást képes produkálni akár filmnézéskor, akár játék közben. Ebben már egy 13 megapixeles főkamera található, illetve egy 2 megapixeles előlapi kamera önarcképekhez és nagyfelbontású videohívásokhoz. Négy színben, szénfeketében, gyöngyházfehérben, meggypirosban és pezsgőaranyban lesz kapható.


ZenFone 6

Mindhárom készülék memórája 1 GB, tárhelyük max. 64 GB-os micro SD kártyával bővíthető. A ZenFone-nal együtt bemutatkozik majd a ZenUI, a cég okos eszközeinek felhasználói felülete. Ebben egyszerű ikonokkal és menükkel operálnak, a készülék színeihez igazodó témákkal kiegészítve. Tartalmaz egy ingyenes nyílt üzenetkezelő szolgáltatást , amely az Omelet nyílt üzenetkezelési platformra épülő chatszolgáltatáson alapul. Ezzel a felhasználók szinte bármilyen tartalmat megoszthatnak egymással, bármilyen telefonon - a hagyományos szöveges (SMS) vagy kép- (MMS-) üzenetek küldésével járó terhek nélkül. Az ASUS minden ZenFone eszközhöz biztosítja saját alkalmazásait, a cég kibővített e-mail alkalmazásával például az üzenetek szálba rendezve olvashatók, így sokkal könnyebben követhetők a beszélgetések. A webböngészőben az Intelligens olvasás mód (Smart Reader Mode) automatikusan igazodik a háttérszínhez, hogy kevésbé legyen megterhelő a szemnek az olvasás, a Galéria (Gallery) alkalmazás pedig jobb online szinkronizálást kínál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • laziga5 #1
    Remek darabok lehetnek, de ha lehet én ezeket egy 8.1-el próbálnám ki ;)